Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Εορτή λήξεως Κατηχητικού έργου

Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην περιοχή του Μαλακώντα Ερετρίας και παρακολούθησε την ωραιότατη εορτή λήξης του κατηχητικού σχολείου της νεοσύστατης ενορίας Παναγίας Ελεούσας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Μαλακώντα, όπου τα άρτια προετοιμασμένα παιδία παρουσίασαν θεατρικό με τίτλο «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ», μέσα από το οποίο έδειξαν στο πλήθος των παρισταμένων τη μεγάλη αξία της αναφοράς στο Θεό, για κάθε ζήτημα της ζωής μας.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εκλήθη να κλείσει την εορτή με το διδακτικό του λόγο. Μέσα από το λόγο του ο Σεβασμιώτατος είπε πως αν κατέχουμε το μυστικό, που μας έμαθαν τα παιδιά έχουμε δύο καθήκοντα, την καλλιέργεια του και τη διάδοση του. Επίσης συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια, τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες του για της αξιέπαινη δραστηριότητα τους, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση άλλων και μεγαλυτέρων ενοριών. Στο τέλος, οι ενορίτες παρέθεσαν σε όλους εόρτια τράπεζα.













ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΝ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουνίου 2014, στον προαύλιο χώρο του Ιερού μας Ναού, η γιορτή λήξης των χορευτικών τμημάτων (παιδικού και ενηλίκων, τα οποία λειτούργησαν κατά την διάρκεια ολοκλήρου του παρελθόντος έτους στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος.
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν έζησαν μια όμορφη βραδιά, πλούσια σε χορούς και τραγούδια από την παράδοση της Πατρίδας μας.
Τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, δίδαξαν η πρεσβυτέρα κ. Σταματούλα Μπαλαφούκα – Φιλντίση, που είχε την ευθύνη της Χορωδίας, η κ. Μαρία Σταματούκου και ο κ. Παναγιώτης Κόρδης, οι οποίοι δίδαξαν τους χορούς.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και απέδωσε τα εύσημα στους συμμετέχοντες και όλους τους Ενορίτες.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...