Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μητροπολίτου Καρυστίας στη γενέτειρα του, Κοσμά Κυνουρίας

Την 30η Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, μετέβη στη γενέτειρα του, Κοσμά Κυνουρίας, για να χοροστατήσει στις πανυγηρικές ακολουθίες προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων, ενός εκ των οποίων έλαβε και το χωριό την ονομασία του. 

Ο περικαλης Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων, όπως και η αρχοντική πλατεία του χωριού, είχαν από νωρίς γεμίσει απο ευλαβείς προσκυνητές, Κοσμίτες και μη, οι οποίοι ανελλιπώς κάθε χρόνο προσέρχονται με κατάνυξη στο χωριό, από κάθε τόπο, για να τιμήσουν τους προστάτες Αγίους την ημέρα της εορτής τους. 

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε τόσο στον πανυγυρικό Εσπερινό μετ᾽ Αρτοκλασίας, ο οποίος συνοδεύτηκε και από Παράκληση προς τους εορτάζοντες Αγίους, όσο και στη Θεία Λειτουργία της επομένης. 

Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αναργύρων και τεμαχίων των τιμίων λειψάνων τους. 

Στο τέλος των πανυγυρικών εκδηλώσεων, ως είθισται στο χωριό, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τα ονόματα των Κοσμιτών φοιτητών νέων, που για φέτος θα λάβουν χρηματικό βοηθημα. Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που ίδρυσε ο αδελφός του Σεβασμιωτάτου. 

Ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος, έδωσε τις επιταγές στους δικαιούχους, με την αναφορά ότι απο το χωριό δεν έχουν λείψει ποτέ οι ευσεβείς ευεργέτες και με την παραίνεση αυτοί να βρουν μιμητές και στο μέλλον. 

Στη συνέχεια, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού, παρέθεσε σε παρακείμενο κέντρο, γεύμα στον Σεβασμιώτατο, στη συνοδεία του και στις αρχές του τόπου. 

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονη της μετανοίας του, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελώνης, στην οποια φιλοξενείται και η ομώνυμος θαυματουργος εικόνα. 

Εκεί χοροστάτησε στον Εσπερινό, την Παράκληση προς την Παναγία και στη Θεία Λειτουργία της επόμενης ημέρας, ακολουθίες αφιερωμένες στην εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Εσθητας της Θεοτόκου. 






































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...