Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Νεκταρίας (Σιατερλή)

π. Αντώνιος Χρήστου
Σε κατανυκτικό και συγκινησιακό κλίμα, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και παρουσία κλήρου, πλήθος μοναζουσών και λαού, ετελέσθη σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου, η Εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Νεκταρίας (Σιατερλή), στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, του Ιερού Ησυχαστηρίου της Νέας Κίου, στο οποίο μόνασε 22 περίπου χρόνια.

Η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Καλαμίου Αργολίδος, στην μονή την οποία ανήκε ως μοναχή και παρατέθηκε γεύμα στο Αρχονταρίκι της προς ανάπαυση της ψυχής της, σε όσους ακολούθησαν να την αποχαιρετίσουν μέχρι τέλους.

Τόσο ο Θεοφιλέστατος, όσο και οι ιερείς και οι λαϊκοί, στους επικήδειους λόγους τους, αναφερόμενοι στην προσωπικότητα της μοναχής, τόνισαν ότι ήταν μια ψυχή πραγματικά αγιασμένη με όλη την σημασία της λέξεως. Αγάπησε το Χριστό, αφοσιώθηκε και Τον υπηρέτησε, στην αρχή ως Κατηχήτρια της Χριστιανικής Εστίας, κατηχώντας ολόκληρες γενιές παιδιών και ενηλίκων.

Κάποιοι από αυτούς έγιναν Κληρικοί, εκατοντάδες έως χιλιάδες έγιναν οικογενειάρχες , δημιουργώντας Χριστιανικές οικογένειες. Πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Δεληγιανόπουλου, αγάπησε την ασκητική ζωή λαμβάνοντας το Αγγελικό σχήμα από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Β΄, μετατρέποντας την Χριστιανική Εστία σε Ιερό Ησυχαστήριο αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο και στην Παναγία «Άξιον Εστί» . Προσευχόταν, μελετούσε, δίδασκε και καθοδηγούσε διακριτικά όσους την πλησίαζαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...