Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μέρα ελπίδας και προοπτικής για τους μαθητές της Πειραϊκής Εκκλησίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε την Ιερή Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξη των μαθημάτων στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Παρόντες στον Αγιασμό πέραν των παιδιών, των γονέων και κηδεμόνων τους ήταν και ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και νυν βουλευτής Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καθώς και ο πρόσφατα εκλεγής Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης. Στον Αγιασμό παρόντες ήταν ep;ishw και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, o Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου μας κ. Δημήτριος Αλφιέρης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε να είναι καλή και ευλογημένη η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά και προέτρεψε όλους, δασκάλους και μαθητές όπως με την ευλογία του Τριαδικού Θεού μας δουλέψουν με προσήλωση ώστε να αποδειχθεί καρποφόρα η προσπάθειά τους στο τέλος της χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό Ελληνοχριστιανικό επίπεδο σπουδών που εξασφαλίζεται με την προσπάθεια όλων των στελεχών των εκπαιδευτηρίων μας καθώς επίσης και στο άριστο των εγκαταστάσεων των σχολείων μας, τα οποία μαζί εξασφαλίζουν σε αυτή την περίοδο κρίσης που μαστίζει τη χώρας μας, την επίτευξη των στόχων των εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεώς μας να παρέχουν ολοκληρωμένη Ελληνοχριστιανική αγωγή σε όλα τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν επίσης με τη σειρά τους στις σύντομες ομιλίες τους προς τα παιδιά και όλοι οι στον Αγιασμό παριστάμενοι.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...