Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Δεκάδες Κληρικοί της Μητροπόλεως Δημητριάδος στον αγώνα κατά του υποσιτισμού των μαθητών

Δεκάδες εντεταλμένοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ρίχνονται στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του παρατηρούμενου, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, φαινομένου του υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία.

Σε επιστολή του προς τους Ιερείς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος προτρέπει να συναντηθούν με τους Δ/ντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την διακονία που έχουν αναλάβει. Ζητεί, επίσης, «να καταστήσετε σαφές ότι η Ενορία είναι σε ετοιμότητα για να καλύψει διακριτικά τις ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού ή αδυναμίας να ανταποκριθούν οι γονείς τους στις ανάγκες ένδυσης και προμήθειας σχολικών ειδών. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσετε ότι είστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων για να διακονήσετε και το Μυστήριο της Εξομολογήσεως ή να προσφέρετε ψυχολογική συμπαράσταση, όταν κριθεί αναγκαίο…».

Ο κ. Ιγνάτιος, στο τέλος, επισημαίνει: «Δυστυχώς, πριν οπό την έναρξη της οικονομικής κρίσης, κάποιοι αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κληρικούς οπό τα σχολεία και να στερήσουν τους μαθητές από τις ευεργετικές επιδράσεις του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, που με πνεύμα θυσίας, αγάπης, διάκρισης και υπομονής διακόνησαν εδικά καταρτισμένοι ιερείς. Τώρα μας προσκαλεί η Πολιτεία να συνεργαστούμε και πάλι με σκοπό να συμπαρασταθούμε στη μαθητιώσα νεολαία μας, που αποτελεί το πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς μας και την ελπίδα της πατρίδας μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε, ούτε περιθώρια να αδιαφορήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της Εκκλησίας, ως Μάνας στοργικής αυτού του τόπου, να αγκαλιάσει, με τη μητρική της αγάπη, να συνδράμει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, να ενισχύσει, με την προσευχή της, να καθοδηγήσει, με το φώς της αλήθειας του Ευαγγελίου, να προσφέρει ελπίδα, κουράγιο και απαντοχή στα παιδιά της».

Παράλληλα, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, με σχετικές επιστολές του στην Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Θεοδώρα Μητσιάνη – Ματθαιοπούλου και στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιο Δοδοντσάκη, επισημαίνει ότι «η Τοπική μας Εκκλησία επιθυμεί ταπεινά, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, να συνεχίσει την παράδοση της διακριτικής παρουσίας των Κληρικών στα σχολεία, επιθυμώντας να ενισχύσει υλικά, ηθικά και πνευματικά μαθητές και γονείς, που βιώνουν την ανέχεια και την εξαθλίωση, καθώς και να συμπαρασταθεί στο πολυσχιδές εκπαιδευτικό έργο σας, με όσα μέσα διαθέτει…».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ξεκίνησε την διαδικασία συλλογής σχολικών ειδών, τα οποία, μέσω του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας, θα διατεθούν σε απόρους μαθητές. Τα εν λόγω είδη συγκεντρώνονται στις ενορίες και στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).



Οι καταστάσεις με τα ονόματα των εντεταλμένων Κληρικών για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...