Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΊΑ ...ΜΕ ΕΠΊΓΝΩΣΗ


Από τη Συγγνώμη στην Αγάπη

Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Από το μουσικό σύνολο "ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ" υπό τη διεύθυνση του Ν. Κοτροκόη με την υποστήριξη από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας και του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εργαστήρι ζωγραφικής και στολισμού των παραδοσιακών μπότηδων από τα παιδιά του σταθμού και τους γονείς τους.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Βάγιο είναι ο νέος βλαστός που βγαίνει από τα δένδρα της άνοιξης, εποχή που πάντα πέφτει η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του Χριστού μας!

Μια γρήγορη περιήγηση στο μυθικό βουνό μέσα από την κάμερα του Ιωάννη Μπεϊνά.

Το κεντρικό αφιέρωμα του μήνα έχει θέμα: Αγία και Μεγάλη Παρασκευή.

Σήμερα ὁ Σατανᾶς σηκώνει πάλι μὲ αὐθάδεια τὸ κεφάλι καὶ ἀπειλεῖ νὰ καταστρέψει ὅ,τι ὡραῖο, ὑψηλό, ἠθικό, πνευματικό, χριστιανικό, εὐαγγελικό, ἀποστολικό καί πατερικό, ἔχει κατορθωθεῖ κατὰ τὸ δισχιλιετὲς διάστημα τῆς ζωῆς καὶ δράσεως τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Φετινό θέμα: "Μύθοι και Πραγματικότητες για την Εξάρτηση".

῾Η Μ. ῾Εβδομάδα ἔχει ὡς περιεχόμενο ὅλα ἐκεῖνα τά συγκλονιστικά γεγονότα τοῦ Πάθους, ἀλλά καί τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου, μέ τά ὁποῖα κυρίως μᾶς ἀπολύτρωσε ἀπό τή φθορά καί τόν θάνατο.

Συγκεντρώθηκαν οι Εφημέριοι και οι συμμετέχοντες στα εσπερινά κηρύγματα πιστοί των ενοριών των Αρχιερατικών περιφερειών Μεσσαπίων, Κηρέως, Νηλέως, Αιγαίων, Αιδηψίων, Ιστιαίας και των Σποράδων Νήσων.

Οι μικροί αναδασωτές σε ομάδες των πέντε φύτεψαν με προσοχή περίπου 120 δεντράκια (πεύκα, κυπαρίσσια, κ.α.).

Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στη γειτονική Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Πρόκειται για σειρά πρωτοτύπων κηρυγμάτων και ομιλιών, οι οποίες αντλούν τα θέματά τους από τον ετήσιο κύκλο των Δεσποτικών εορτών της Εκκλησίας.

Ἐκζητῶ τὶς δικές Σας εὐχὲς καὶ τὶς προσευχές, ὥστε νὰ μοῦ δίδει ὁ Θεὸς «ἀνένοχον καὶ ἀκατάκριτον τὴν παράστασιν τοῦ ἁγίου Θυσιαστηρίου».

Συναυλία της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην τρίτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το έτος 2015.

Εκδήλωση Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...