Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μίλησε προφητικά, τόσο για την Εκκλησία όσο και για την κοινωνία...

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλλας και στα πλαίσια τοπικής σύναξης των Ιερέων των Αρχιερατικών περιφερειών Φαιάκων, Θιναλίων και Κασσωπαίων μετέβη χθες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και
Διαπονίων Νήσων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, καθώς χθες ήταν η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, κατά την οποία ο μακαριστός Πρωθιεράρχης ήγε τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε σε σύντομη προσφώνησή του ότι το μνημόσυνο είναι χρέος αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο για τα όσα προσέφερε στην Εκκλησία. « Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μίλησε προφητικά, τόσο για την Εκκλησία όσο και για την κοινωνία. Αν κανείς μελετήσει τα κείμενά του, από ομιλίες που είχε κάνει από τότε που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, θα διαπιστώσει ότι έβλεπε τα όσα επρόκειτο να συμβούν στην πατρίδα και την κοινωνία μας. Κανείς από τους ισχυρούς δεν αγαπά την Ελλάδα, τόνιζε ο μακαριστός, αλλά κι εμείς οι Έλληνες δεν διαφυλάττουμε την ταυτότητά μας και το ήθος μας, με αποτέλεσμα οι αλλότριες ιδέες να μας κυριεύσουν και να απειλούν την κοινωνία μας με κατάρρευση. Σήμερα ο λόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου αποδείχθηκε αληθινός. Δεν αρκεί όμως μόνο να διαπιστώνουμε την διορατικότητα του λόγου αυτού. Χρειάζεται να δούμε και τις προτάσεις που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέθετε. Κι αυτές δεν ήταν άλλες από την επιστροφή μας στην παράδοση, η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στο ήθος της αγάπης και της προσφοράς και η διακράτηση των πατροπαράδοτων αξιών. Μέσα από την παιδεία, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στην κατάρρευση και να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική».

Ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε στη συνέχεια στην τοπική ιερατική σύναξη






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...