Εκκλησιαστικές Ανακοινώσεις------------------------------------------------------------------------------------


Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στις 7.00 το πρωΐ ο υπεύθυνος της εκπομπής "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος συζητά στη ΝΕΡΙΤ με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο με θέμα: «Η Φιλανθρωπική και η Ιεραποστολική στη μακρινή Μαδαγασκάρη».
------------------------------------------------------------------------------------

Για 4η συνεχή χρονιά, αρχίζουν σε λίγες ημέρες και οι «Διάλογοι Γονέων», μια πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας για τη στήριξη της οικογένειας.
Οι αξιόλογοι και έμπειροι ομιλητές που έχουν κληθεί και φέτος να μιλήσουν στις συνάξεις αυτές, που θα λαμβάνουν χώρα στο ζεστό χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη - οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία), συνιστούν μια ωφέλιμη πρόταση επικοινωνίας με «προβληματισμένους» νέους γονείς!
Η πρώτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Φώτιο Μουχούρτη και θέμα: «Το άγχος στην καθημερινότητά μας».
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο του ίδιου κτιρίου, θα υπάρχει πάντοτε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.


------------------------------------------------------------------------------------


Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου εορτάζει ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίου Λαζάρου Γιαννιτσών (Α΄ Κοιμητηρίου Γιαννιτσών) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΠΕΜΠΤΗ 16/1017.30 Μέγας Εσπερινός.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1007.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
------------------------------------------------------------------------------------
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ἑλληνικοῦ, Βούλας, Βουλιαγμένης κ΄ Βάρης διά τοῦ Ἀθλητικοῦ Ὀργανισμοῦ « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ » διοργανώνει Ἀγῶνες Στίβου, τήν Κυριακή 26 Ὀκτωβρίου 2014 καί ὥρα 3:00 ἕως 6:00 μ.μ. στό 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο Γλυφάδας ( Ζέρβα καί Τατάκη ).
Σχετική ἀναλυτική ἀνακοίνωση ὑπάρχει στόν πίνακα ἀνακοινώσεων τοῦ Ναοῦ.
Ὅσοι Μαθητές καί Μαθήτριες ἐπιθυμοῦν νά λάβουν μέρος στούς ἀγῶνες πρέπει νά δηλώσουν συμμετοχή 30 λεπτά πρίν τήν ἔναρξη τῶν ἀγώνων.


------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ
9.30 μ.μ. - 0.30 π.μ.


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) 
ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. 
Θα ψάλει η Βυζαντινή Χορωδία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. 
Ιακώβου αποστόλου, υιού του Αλφαίου, Αβραάμ του δικαίου, Λωτ, Ανδρονίκου οσίου.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία). 
Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, Μαρίνου μάρτ. του γέροντος.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία). 
Ιλαρίωνος οσίου, Χριστοδούλου του εν Πάτμω, Θεοδότης & Σωκράτους μαρτ., Ιωάννου νεομ. του εκ Μονεμβασίας, Φιλοθέου οσίου.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία). 
Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων και της μητρός αυτών Θεοδότης (των εκ Μικράς Ασίας). Δαυίδ οσίου του εν Ευβοία (ιστ’ αι.).

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου (+407).

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Παραμόνου και των συν αυτώ 370 μαρτύρων, Διονυσίου επισκόπου Κορίνθου ιερομάρτυρος.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Βαρβάρας μεγαλομάρτυρος, Ιωάννου Δαμασκηνού, Σεραφείμ Φαναρίου.
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Δανιήλ οσίου του στυλίτου, Λουκά του νέου (¶ 980 μ.Χ.).

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
Προεόρτια των Χριστουγέννων, Ιγνατίου ιερομάρτυρος του θεοφόρου, Φιλονίου επισκόπου Αντιοχείας, Ιωάννου νεομάρτυρος εκ Θάσου.
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος, Μεγάλες Ώρες Χριστουγέννων και Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου).
Ευγενίας οσιομάρτυρος (+ 262 μ.Χ.), Φιλίππου μάρτυρος του πατρός αυτής, Βασίλλα και Αχαϊκού μαρτύρων.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014
Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου).
Η κατά Σάρκα περιτομή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του μεγάλου (+ 379 μ.Χ.)
------------------------------------------------------------------------------------

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" 
Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων 7-10-2014Συνέρχεται από σήμερα Τρίτη 7 έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, στην τακτική Tης Συνέλευση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνεται η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου με θέμα: «Εκκλησία και νέος Ελληνισμός» .

Αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου με θέμα : «Ενημέρωσις περί της μελλούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ήτις θα συνέλθη κατά το έτος 2016».

Τήν Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, θα γίνει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: «Ορθόδοξος βιοηθικός προβληματισμός».

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των Ιερών Μητροπόλεων Γρεβενών, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και πλήρωση της κενής θέσεως βοηθού Επισκόπου στις Ιερές Μητροπόλεις .

…………………………………………………………………………….

Η ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δράσεις επικοινωνίας και συντροφικότητας με τίτλο «Ενορία εν δράσει». Αύριο Τετάρτη 8/10 στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας με θέμα «Γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα».

Στις 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

………………………………………………………………………

Για τα Μυστήρια της Εκκλησίας θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ευστράτιος Δελατόλλας σήμερα Τρίτη 7/10 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

……………………………………………………………………….

Στην αίθουσα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Γωνιάς- Κάνιγγος 12 στην Αθήνα, σήμερα 7/10 στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγιασμός με Παράκληση.

…………………………………………………………………………

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως με αφορμή τα εγκαίνια του Ναού. Αύριο 8/10 στις 5:00 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας εσπερινός και θα ακολουθήσει προσκύνηση ιερών λειψάνων. Στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο και θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ειρήναρχος Θεοδώρου για τα εγκαίνια των Ναών.

…………………………………………………………..

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 8/10 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Θησείου.

……………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 8/10 στις 9:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας.

…………………………………………………………………………..

Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου αύριο Τετάρτη 8/10 στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και θα ψαλεί Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

…………………………………………………………………………

Η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου θα ψαλεί αύριο 8/10 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς.

………………………………………………………………………….

Κάθε Τρίτη τελούνται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:
Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.
Του Αγίου Λουκά του Ιατρού στις 6:00 μ.μ. στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης στο δήμο Αγίας Βαρβάρας. Κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

…………………………………………………………………….

Οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Πορφύριο ψάλλονται κάθε Τρίτη απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών του Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω μαρτυρησάντων έως τις 31 Οκτωβρίου. ……………………………………………………………………………..

Στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο στο οποίο μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα φροντιστηριακού τύπου σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες στο κέντρο της Αθήνας. (Σοφοκλέους 4, Μετρό Πανεπιστήμιο). Λειτουργούν , επίσης, ολιγομελή τμήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Καθηγητές που επιθυμούν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και οικογένειες που έχουν ανάγκη, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα 210- 3245098 και 210- 3311270.

……………………………………………………………………………

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά , καθημερινά 6 – 8 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 41 78 118.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς οι οποίες γίνονται καθημερινά από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Πληροφορίες στο τηλ.210- 45 36 204.

……………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

……………………………………………………………………………

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη διοργανώνει ο Ρ/Σ ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από 24-29 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Αγίου Ραφαήλ και Λειμώνος, στους Ιερούς Ναούς Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, Παναγίας Γλυκοφιλούσας στην Πέτρα, Παναγίας στην Αγιάσο με το θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελιστού Λουκά. Θα επισκεφθούν, επίσης , τον Μόλυβο με το επιβλητικό Βυζαντινό κάστρο και άλλα αξιοθέατα του νησιού.

Εξαήμερη εκδρομή στην Ιταλία διοργανώνει η «Πειραϊκή Εκκλησία» από 13-18 Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι όπου θα προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού και τις Κατακόμβες της Ρώμης. Καθ΄οδόν, θα γίνει στάση στην Πάτρα για προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα, πολιούχο της πόλης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδρομές μας, μπορείτε να καλείτε στα 210-4118602 και 210-4118640 (εσωτ.3) .

……………………………………………………………………………….

Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο « Αττικόν» και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας επικοινωνήσεις με τον Ρ/Σ μας στα 210-4118602 και 210-4118640.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...