Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφίες από την πανήγυρη της Μονής Δαδιάς

Επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου πανηγύρισε και φέτος η Ιερά Μονή Δαδιάς με συμμετοχή πιστών από όλο τον ακριτικό νομό του Έβρου. Των λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής και ιερούργησε την κυριώνυμη ημέρα της εορτής. Μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη τρισάγιο εις μνήμην του προσφάτως αποβιώσαντος αδελφού της Ιεράς Μονής π. Αγαθαγγέλου Πιστόλα και στη συνέχεια λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς πέριξ του Καθολικού μέχρι της φιάλης, όπου εψάλη ο αγιασμός.

Στις ιερές ακολουθίες προσήλθαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, οι Διοικητές της 7ης και της 50ης Ταξιαρχίας Προδρ. Φωτακίδης και Γεώρ. Λιάκος αντιστοίχως, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρουπόλεως Νικ. Μενεξίδης, τοπικοί παράγοντες και άλλοι επίσημοι.
Ο Σεβασμιώτατος μετά το τέλος της λιτανείας ευχαρίστησε τους παρισταμένους, συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο και την αδελφότητα της Μονής για την φιλότιμη και αξιέπαινη προσπάθεια τους να αναβιώσει το Μοναστήρι και ευλόγησε τους πιστούς ευχόμενος η Παναγία να προστατεύει τον τόπο μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...