Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

13ο Εθνικό Φεστιβάλ της Ορθόδοξης Νεολαίας της Αλβανίας

Στις 26 Δεκεμβρίου, μέσα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ορθόδοξοι νεολαίοι και από τις τέσσερις εκκλησιαστικές επαρχίας έλαβαν μέρος στο Εθνικό Φεστιβάλ της Ορθόδοξης Νεολαίας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κεντρικό
Γραφείο Νεολαίας υπό τη φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Τίρανα, τα συγκροτήματα που συμμετείχαν παρουσίασαν τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, δημοτικά τραγούδια από τον τόπο καταγωγής τους, καθώς και άλλες νέες δημιουργίες.




Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου Ιγνάτιος, οι Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι του Αρχιεπισκόπου Νικόλαος και Αντώνιος, κληρικοί, νέοι και πιστοί από διάφορες περιοχές της Αλβανίας.

Ο νεανικός ενθουσιασμός δεν έλειψε ούτε στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το συγκρότημα του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» του Σούκθι, αλλά, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής Milto Vako, νικητές είναι όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.




Στο τέλος, τους νέους χαιρέτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος τους υπενθύμισε για άλλη μια φορά τους τέσσερις πυλώνες, στους οποίους πρέπει να στηρίζεται η ορθόδοξη νεολαία: 1. η μελέτη, η κατά Χριστόν αύξηση της γνώσης, 2. η φιλία, 3. η μαρτυρία, 4. η διακονία.

Το Εθνικό Φεστιβάλ Ορθόδοξης Νεολαίας διοργανώνεται κάθε χρόνο στα Τίρανα, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους νέους της Εκκλησίας μας να γνωριστούν μεταξύ τους εν ονόματι του Χριστού, αλλά και να επιδεικνύουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα.















πηγή: orthodoxalbania.org, 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...