Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Με την Πειραϊκή Εκκλησία στην ΚΥΠΡΟ 25-28 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ραδιοφοωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει 4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 μστην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν- μεταξύ άλλων- την Ιερά Μονή Κύκκου και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τα Φυλακισμένα μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Ιερά Μονή Μαχαιρά, τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού όπου φυλάσσεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, τη Λεμεσό , την Πάφο, την Δερύνεια.
Πληροφορίες- Εγγραφές στα τηλέφωνα του Σταθμού: 210-4118640 και 210-4118602 .


Το αναλυτικό πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011Αναχώρηση από την Αγία Τριάδα Πειραιώς στις 3.15 το πρωί και από το Καλλιμάρμαρο στις 3.30. Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 4.00 π.μ. και αναχώρηση με την πτήση της AEGEAN AIRLINES στις 6.00 π.μ. για την Λάρνακα. 
Άφιξη στο νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για τη μοιρασμένη Πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στον τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα φυλακισμένα μνήματα. Επίσκεψη στόν Καθεδρικό Ναό, στην Αρχιεπισκοπή και στο Μουσείο Αγώνος. 
Μεταφορά στη Λαϊκή Γειτονιά για βόλτα, καφέ, ψώνια. 
Στη συνέχεια μεταφορά στην Ιερά Μονή Παναγίας του Μαχαιρά. Προσκύνημα της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας, επικοινωνία με την Αδελφότητα. Απότιση φόρου τιμής στο κρησφύγετο - τόπο θυσίας του ηρωικού Γρηγόρη Αυξεντίου,του Σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ του 1955.
Άφιξη στη Λεμεσό, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011Πρωινό, και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου. 
Επίσκεψη στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. 
Στη διαδρομή μας προς τη Λεμεσό στάση στο Όμοδος, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού όπου φυλάσσεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, δωρεά της Αγίας Ελένης από το 327 μ.Χ. 
Μεταφορά στη Λεμεσό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Θεία Λειτουργία, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και μετά αναχώρηση για την Πάφο.
Επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Προσκύνημα στην Εγκλείστρα του Αγίου, στα λείψανά του και στην παρακείμενη Ιερά Μονή. Επίσκεψη στην Κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, στη στύλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος και στο λιμανάκι της Πάφου, όπου αγναντεύοντας τη θάλασσα μπορούμε να έχουμε ένα καφέ. 
Το απόγευμα επικοινωνία με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσοῦ κ. Αθανάσιο στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Πρωινό, φόρτωση αποσκευών και αναχώρηση για τη Λάρνακα. 
Προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού, που μετά την ανάστασή του ήλθε στην Κύπρο και έγινε επίσκοπος Κιτίου. Συνεχίζουμε για τη Δερύνεια κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. 
Στη Δερύνεια θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολωμού που θυσιάστηκαν το 1996.
Στο Παραλίμνι θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Αγιος Χριστοφόρος και θα έχουμε επικοινωνία με τον π. Ευέλθωνα. Στην Αγία Νάπα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ κοντά στη θάλασσα. Στο Αεροδρόμιο θα είμαστε στις 19.00´. Αναχώρηση για την Αθήνα με ΑΕὒΕΑΝ Α3 907 στις 20.30´ και άφιξη στην Αθήνα στις 22.10´. 
Μεταφορά από το Αεροδρόμιο με πούλμαν στο σημείο αναχώρησης. 
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Κόστος συμμετοχής 590 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (μονόκλινο 100 € επιπλέον).
Προκαταβολή 200 ευρώ. Εξώφληση έως και 25 Ιανουαρίου 2011.
Χρειάζεται ταυτότητα Ελληνικής Δημοκρατίας ή καινούργιο διαβατήριοπου έχει εκδοθεί από την Αστυνομία.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα )
Διαμονή στο ξενοδοχείο ΚANIKA PANTHEON (www.kanikahotels.com) στη Λεμεσό .
Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά σε μπουφέ.
Εκδρομές και Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Φόροι αεροδρομίων, συνόρων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:
Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίων.
Εισόδους σε χώρους και μουσεία.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τον χρόνο, τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...