Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το "Πάτερ ημών" στην Αραμαϊκή γλώσσα έψαλλαν μοναχές και παιδιά στον Μακαριώτατο κατά την επίσκεψή του στην Ι. Μονή Αγίας Θέκλας στη Συρία

Την Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν μοναχές και παιδιά που έψαλλαν το «Πάτερ Ημών» στην Αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα του Χριστού.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού προσκύνησε τον τάφο της Αγίας Θέκλας αναφέρθηκε, με αφορμή τη ζωή της, στη λέξη "μάρτυς". "Μάρτυς στην ελληνική γλώσσα", είπε, "σημαίνει φανερώνω δείχνω προς τα έξω, μιλάω για κάτι που ξέρω".

"Μία μάρτυς", πρόσθεσε, "δεν σταματά μόνο θεωρητικά στο να λέει τι ξέρει, αλλά τα φανερώνει με όλη της την ύπαρξη και τα υλοποιεί. Μάρτυς σημαίνει ακόμα στην ελληνική γλώσσα, αυτός που διδάσκει την αλήθεια του Χριστού, εφαρμόζει πρακτικά την αλήθεια που διδάσκει ο Κύριος και τέλος όταν είναι ανάγκη για την βοήθεια του Χριστού θυσιάζεται και δίνει το αίμα του".

"Αυτό", συνέχισε ο Μακαριώτατος, "είναι το πρότυπο της Αγίας Θέκλας και των Αγίων μας. Να μιλάμε για τον Χριστό, να ζούμε όπως θέλει ο Χριστός μας και αν είναι ανάγκη να δώσουμε τον εαυτό μας».

archdiocese.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...