Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όχι στους στολισμούς και τα ρύζια λέει ο Μητροπολίτης Καρυστίας

Την απόφαση να διορθώσει ορισμένα κακώς κείμενα που παρατηρούνται και μειώνουν τον πνευματικό του χαρακτήρα των Ιερών Μυστηρίων της Βαπτίσεως και του Γάμου, έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.
Σε σχετικό εγκύκλιο σημείωμα που απευθύνεται στους πιστούς της Μητροπόλεώς του, ο κ. Σεραφείμ, απαγορεύει τον στολισμό της κολυμβήθρας και τη ρίψη ρυζιού εντός του Ιερού Ναού. «Πιστεύουμε ότι δεν αφαιρούμε από το τυπικό των Μυστηρίων» τονίζει ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζόζοντα παράλληλα πως «περιορίζουμε υπερβάσεις που με το χρόνο γίνονται περισσότερες και μεγαλύτερες».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την τέλεση της Βαπτίσεως αναφέρει πως «Δεν θα επιτρέπεται στολισμός (κορδέλες, μπαλόνια, φωτάκια κ.λ.π.) της κολυμβήθρας και του Ιερού Ναού», ενώ «τα γλυκά και τα φωτιστικά θα διανέμονται στον πρόναο».

Για την τέλεση του Γάμου λέει πως «ο στολισμός εντός του Ιερού Ναού θα είναι το πολύ δύο ανθοστήλες και ανάλογες λαμπάδες» και «ο ραντισμός με το ρύζι και τα άνθη δεν θα γίνεται εντός του Ιερού Ναού κατά το χορό, αλλά εκτός του Ναού, όταν οι νεόνυμφοι εξέρχονται». «Αυτό γίνεται στους περισσότερους Ι. Ναούς της Ελλάδος» σημειώνει χαρακτηριστικά.
anagrafes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...