Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Πατριάρχης στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου (Πέραν)

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου (Πέραν) την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας, ενώ στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες


Τρανουπόλεως Γερμανός, Αρχιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας του Σταυροδρομίου, και Θεοδωρουπόλεως Γερμανός.
Από νωρίς ο περικαλλής επιβλητικός Ναός γέμισε από πιστούς, τόσο από την Κοινότητα Σταυροδρομίου και άλλες περιοχές της Πόλης όσο και από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ανάμεσα τους και ο Πρόξενος της Ελλάδας Νικόλαος Σαπουντζής, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου, με επικεφαλής τον Λυκειάρχη Ιωάννη Δεμιρτζόγλου και Άρχοντες της Μητρός Εκκλησίας.
Μετά την θεία λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε τον Κωνσταντίνο Μπαντουβά, πρώην βουλευτή και επιχειρηματία εκ Κρήτης, στο οφφίκιο του Άρχοντος Ευταξίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ακολούθως μίλησαν ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός και ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Σταυροδρομίου Γιώργος Παπαλιάρης, ο νέος Άρχοντας καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος απένειμε και τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες σε διαπρέψαντες μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...