Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Θεολογική Σχολή Χάλκης, Η σιωπηλή σχολή (video)


Ομιλούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Ιωάννης Χαλκίτης,ο Λυκειάρχης Αριστείδης Χαλκίτης,
ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος,ο Μητροπολίτης Δέρκων Κωνσταντίνος Χαρισιάδης,ο καθηγητής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Βασίλειος Αναγνωστόπουλος,ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος Ζαφείρης, ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος Δανιηλίδης, ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός Αθανασιάδης, ο Μητροπολίτης Πέργης Ευάγγελος Γαλάνης, ο καθηγητής Α.Π.Θ. Σωτήρης Βαρναλίδης, ο Φαρμακοποιός Ιωσήφ Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής του Μουσείου Topkapi Ilber Ortayli, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Sabanci Halil Berktay, ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού Birikim Ahmet Insel, ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman Bulent Kenes, ο Συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), τιμώντας την 50ή επέτειο της αποφοιτήσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υλοποίησε μαζί με Έλληνες και Τούρκους ιστορικούς ένα νοερό ταξίδι-αναδρομή -σε Κάλυμνο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Χάλκη- στο πολυκύμαντο παρελθόν της Σχολής.
Η Σιωπηλή Σχολή είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, βασισμένο σε μαρτυρίες των αποφοίτων και καθηγητών της.

Σκηνοθεσία: ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ --ΜΑΡΙΝΑ Λ. ΛΕΟΝΤΑΡΗ
Δ/νση Φωτογραφίας: DREAM LIFE STUDIO
Πρωτότυπη Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Έρευνα - Σενάριο: ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ
Επιμέλεια Σεναρίου: ΚΑΙΤΗ ΑΡΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Μοντάζ: ΔΩΡΑ ΣΟΛΩΜΟΥ -- ΝΙΚΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ -- ΕΥΑ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΚTΟΡΗΣ
Αφήγηση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΣ
Επεξεργασία Εικόνας-Ήχου: SOUND & PICTURE LTD
Οργάνωση Παραγωγής: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΑΤΣΗ
Βοηθός Παραγωγής: OZGE OZGUR
Εκτέλεση Παραγωγής: ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ)
Μετάφραση: ΝΕΡΙΝΑ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ -- HENRY SCOTT
Παραγωγή: ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ - ΕΡΤ



agiazoni.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...