Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

4ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή "Στα βήματα του πατροΚοσμά του Αιτωλού"

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει..." οργανώνει 4ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στο Θέρμο Aιτωλοακαρνανίας, τα Γιάννενα, την Kόνιτσα, το


Mονοδένδρι Aλβανίας, το Aργυρόκαστρο, το Tεπελένι με τίτλο "Στα βήματα του πατροΚοσμά του Αιτωλού".

ΠPOΓPAMMA EKΔPOMHΣ

ΠEMΠTH 27 ΔEKEMBPIOY 2012 
7.00 π.μ.: Αναχώρηση από τον Πειραιά με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία μέσω Ρίο-Αντίρριο. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν θα φτάσουμε στη Λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με αρκετούς παραλίμνιους οικισμούς και θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. 
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Μέγα Δένδρο όπου γεννήθηκε ο Άγιος και βρίσκονται τα θεμέλια του πατρικού του σπιτιού, καθώς και ο τάφος των γονιών του. Ακολούθως θα φτάσουμε στο χωριό Μάνδρα και στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής, που η παράδοση τοποθετεί την ίδρυσή της τον 16ο αιώνα. 
Στο χώρο του μοναστηριού υπάρχει υπόγειο «Κρυφό Σχολειό», στο οποίο έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Άγιος Κοσμάς, ενώ έχει τοποθετηθεί πολύ ενδιαφέρουσα αναπαράσταση με κέρινα ομοιώματα. 
Η επόμενη στάση μας θα γίνει όπου θα γνωρίσουμε την πόλη. Περνώντας από την Άρτα, την πόλη με το θρυλικό γεφύρι, θα καταλήξουμε στην πόλη των Ιωαννίνων.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠAPAΣKEYH 28 ΔEKEMBPIOY 2012 
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το φυλάκιο της Κακαβιάς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις θα περάσουμε στην Αλβανία και θα φτάσουμε στο Αργυρόκαστρο, στην κοιλάδα του ποταμού Δρίνου. 
Η πόλη κρατά την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τις λίθινες σκεπές. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στην πόλη Φίερι και θα καταλήξουμε βόρεια της Απολλωνίας, στην ανατολική όχθη του Αψου ποταμού, κοντά στο χωριό Κολικόντασι της Μεγάλης Μουζακιάς, τόπο μαρτυρίου του διδασκάλου του Γένους και Ιερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου βρίσκεται ο τάφος του. 
Η Ιερά Μονή χτίστηκε γύρω στο 1814 από τον Αλή Πασά τον Τεπελενλή, όταν αυτός περιέλαβε στο πασαλίκι του το Μπεράτι και την περιοχή του και κάλεσε τον Μητρ. Βελεγράδων Ίωάσαφ Β', και τον πρόσταξε «να κάμει την ανακομιδήν του αγίου και να κτισθή και μοναστήριον έπ' ονόματι του αγίου τιμώμενον, επειδή τον γνώρισε ως αληθή άνθρωπο του Θεού». 
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπουδαίο μοναστήρι της Παναγίας της Αρδενίτσας, όπου εκεί είχαν εγκλεισθεί οι μαθητές του Αγίου Κοσμά μετά τη σύλληψη του διδασκάλου τους. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Τεπελένι, τη γενέτειρα του Αλή Πασά Τεπελενλή, όπου υπάρχει ο τεράστιος ανδριάντας του και το κάστρο που έχτισε ο ίδιος. 
Επιστροφή το βράδυ στα Γιάννενα. 
Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣABBATO 29 ΔEKEMBPIOY 2012 
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Μονοδένδρι και από κει με πεζοπορία μπορούμε να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου, το μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. 
Στη συνέχεια αναχώρηση για Καλπάκι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πολέμου 1940 - 1941 και τη Σπηλιά του Στρατηγού Κατσιμήτρου, όπου ήταν το στρατηγείο του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας κατά την διάρκεια του πολέμου. 
Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς Κόνιτσα, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ενώ θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε. 
Νωρίς το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς το Μπουραζάνι και την Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου για προσκύνημα. Επιστροφή το απόγευμα στα Γιάννενα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

KYPIAKH 30 ΔEKEMBPIOY 2012 
Αναχώρηση για εκκλησιασμό. Στον Μητροπολιτικό Iερό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα προσκυνησουμε ότον τάφο του Αγίου Γεωργίου εξ Iωαννίνων. 
Ακολούθως θα περάσουμε από την πύλη του Κάστρου όπου θανατώθηκε ο Άγιος Γεώργιος και θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη προς το πλοιάριο για επίσκεψη στο νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, όπου θα δούμε το σπίτι του Αλή Πασά, την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος και θα κάνουμε βόλτα στο χωριό. 
Στη συνέχεια επιστροφή στα Γιάννενα για βόλτα με τα πόδια στο Κάστρο της πόλης, όπου μπορούμε να δούμε το Ιτς-Καλέ, το Τζαμί του Ασλάν Πασά και τον τάφο του Αλή Πασά, ενώ θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε. Αναχώρηση το μεσημέρι για Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη. Mέσω Pίου-Aντιρίου και ενδιάμεσες στάσεις το βράδυ θα φθάσουμε στον Πειραιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το χρόνο, τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν. 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο DODONI TRAVEL.
ΕΞΟΔΑ : Κόστος συμμετοχής 260 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (μονόκλινο 90 ευρώ επιπλέον). Προκαταβολή 100 ευρώ και εξώφληση μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Η τιμή περιλαμβάνει: 
• Tην μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν, 
• τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο) στο ξενοδοχείο HΠEIPOΣ PALACE***** (www.epiruspalace.gr).
• Tο εισητήριο για την επίσκεψη μας στο νησάκι των Iωαννίνων.
• Aσφάλεια αστικής ευθύνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πνευματικό Kέντρο Eυαγγελιστρίας Πειραιώς
Τηλ. : 210 4125619, 210 4135224 Fax: 210 4178947 E- mail: evagelistria@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...