Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρικά Σεμινάρια Διαδραστικιού Χαρακτήρα

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 17:30 μ.μ., έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού Αγίας Άννας, οι επιστήμονες Υγείας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου πραγματοποίησαν το πρώτο ιατρικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο διαδραστικού χαρακτήρα. Θέμα της ημερίδας ήταν: «Ζω καλύτερα με την υπέρταση. Ρωτάω τον γιατρό μου».

Η Ομιλήτρια του πρώτου σεμιναρίου η ιατρός Πηγή Τάρλα MD, MSc (μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και μέλος της Αμερικανικής Νευρολογικής Εταιρείας), μίλησε σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου. Όλοι οι παρόντες άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες για την ρύθμιση και την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, για την πρόληψη των κρίσεων της αρτηριακής υπέρτασης καθώς και οδηγίες για σωστή διατροφή και τον έλεγχο της.


Μέσω αυτών των διαδραστικών σεμιναρίων, που ξεκίνησαν από την Αγία Άννα και θα συνεχισθούν και σε άλλες ενορίες κάθε μήνα, οι συμπολίτες μας θα ενημερώνονται άμεσα και ουσιαστικά από την ομάδα επιστημόνων Υγείας και Παιδείας για θέματα που απασχολούν αυτούς και τις οικογένειες τους. Η επόμενη ιατρική ημερίδα στον Ιερό Ναό της Αγ. Άννας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου από τον Χειρουργό- Ουρολόγο Γιώργο Καραμιχάλη.

Όλοι οι επιστήμονες καλούνται καθημερινά να συμπαρασταθούν στις ανάγκες των συνάνθρωπων μας μέσα σε μια οικονομική κρίση που οδήγησε σε αδιέξοδο την ανθρωπιά, την ζεστασιά, τον αυθορμητισμό και την αξιοπρέπειά μας. Γέφυρα ελπίδας όλων μας είναι ο εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη

Στόχος όλων μας είναι να ανοίξει μια νέα σελίδα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, γιατί τα κοινωνικά έργα θέλουν ψυχή και πραγματική αγάπη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...