Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Δαμάστας

Την κουρά του μεγάλου και αγγελικού σχήματος της αδελφής Χριστοφόρας ετέλεσε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Δαμάστας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ.Νικόλαος.

Η ακολουθία έγινε σε κλίμα κατανύξεως παρουσία του πνευματικού της Μονής Ιερομονάχου π.Ιωαννικίου του Καυσοκαλυβίτου, του εφημερίου της Μονής πρωτοπρ.π. Ευθυμίου Παρλαβάντζα, του εφημερίου του χωρίου της Δαμάστας π. Κωνσταντίνου Παπασταμάτη και του αρχιδιακόνου π. Αθανασίου Κυρίτση.

Εκτός της αδελφότητος της Ιεράς Μονής συμμετείχαν και πολλοί πιστοί οι οποίοι είχαν προσέλθει για προσκύνημα στην Ιερά Μονή.





















Η μοναχή Χρυσοφόρα εγκαταβιώνει στην Μονή πολλές δεκαετίες και χαίρει σεβασμού και εκτιμήσεως από τις αδελφές και τους προσκυνητές της Μονής.

Μετά την ακολουθία στην μεγάλη τραπεζαρία της Μονής προσεφέρθη το καθιερωμένο μοναστηριακό γλύκισμα και όλοι ευχήθηκαν στην αδελφή Χριστοφόρα δύναμη και υπομονή στους πνευματικούς αγώνες.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετά την τελετή επεσκέφθη στο κελί τον ασθενούντα π.Φώτιο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και έτη πολλά.

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...