Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Υποδειγματική» Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές του 24ου Λυκείου Αθηνών

«Υποδειγματική» Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές του 24ου Λυκείου Αθηνών, τελέσθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου στην Αθήνα, από τον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος πρωτοπ. Δημήτριο Κρασσά. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Σολέα του Ιερού Ναού, με μέτωπο προς τον Λαό, ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν πλήρη εικόνα των τελουμένων, παρουσία εκπροσώπου του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.






Κατά τη διάρκεια της Λατρευτικής Σύναξης, ο Αναγνώστης του Ιερού Ναού κος Παναγιώτης Καραγιάννης, εξηγούσε στους μαθητές το περιεχόμενο και την εξέλιξη της Θείας Λειτουργίας έχοντας γνώμονα τα λόγια ενός μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο ίδιος ο π. Δημήτριος έκανε εκτενή αναφορά στην επεξήγηση της Θείας Λειτουργίας, την τέλεση της Προσκομιδής, για το δώρο που προσφέρει ο πιστός δηλαδή το πρόσ-φορο, για το σημαντικό έργο που εκτελεί ο Λαός, για το έργο που εκτελεί ο Ιερέας, για τον σκοπό και τον σημαντικό ρόλο που έχει στην Θεία Λειτουργία ο Ψάλτης, για τα Άγια και Ιερά Σκεύη που χρησιμοποιεί ο Ιερέας για την Θεία Λειτουργία και γενικά με το τί είναι η Θεία Λειτουργία και για ποιο σημαντικό λόγο τελείται η Θεία Λειτουργία.

Για την καλύτερη συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λατρεία διανεμήθηκαν έντυπα με τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα, το «Σύμβολο της Πίστεως» και το «Πάτερ ημών» με το κλασικό κείμενο και την ερμηνεία του, καθώς επίσης και με την βοήθεια του Ιεροψάλτη κου Χαράλαμπου Αντωνακόπουλου, τα παιδιά έψαλαν τον ωραίο και γνωστό σε όλους μας ύμνο της Εκκλησίας «Εξομολογείσθε τω Κυρίω» ~ Ψαλμός ΡΛΕ'.135.





Κατά την σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές, ο π. Δημήτριος τόνισε την ιδιαίτερη και ειλικρινή εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξει ο Χριστιανός στο πρόσωπο του Χριστού μας. Συγκεκριμένα είπε στα παιδιά ότι ο Χριστός μας είναι ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ποτέ. Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη από την ενότητα και την ελπίδα που δίδει ο Χριστός, προτρέποντας τα παιδιά να προσέρχονται συχνά στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ώστε να παίρνουν δύναμη από τον Αναστημένο Χριστό μας.

Συγκινητική έκπληξη ζήσαμε όταν ακούγοντας την πρόσκληση του Ιερέα «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, προσέλθετε ...» και όλοι οι μαθητές αβίαστα έχοντας προετοιμασθεί κατάλληλα με την προτροπή και την καλή συνεργασία της Θεολόγου του σχολείου, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους Καθηγητές που παρόλο την δυνατή νεροποντή που έπεφτε από νωρίς το πρωί στην περιοχή, ήρθαν στον Ναό παρόλο την ειδοποίηση προς τους καθηγητές να μην έρθουν και ταλαιπωρηθούν τα παιδιά. Πριν την αναχώρηση από τον Ιερό Ναό, ακολούθησε συμβολικό κέρασμα σε όλα τα παιδιά και τους Καθηγητές τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...