Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το τροπάριο της Αγίας Κασσιανής στον Ιερό Ναό Παναγίας Ναυπλίου

Στον ιερό ναό της Παναγίας Ναυπλίου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, για να τελέσει την ακολουθία του όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, αλλά και να ακούσει την χορωδία του ναού να απαγγέλει το τροπάριο της Κασσιανής. 

Ο ιερός ναός της Παναγίας είναι ένας ιστορικός ναός της πόλης Ναυπλίου από την εποχή της ενετοκρατίας, εκεί μαρτύρησε και ο πολιούχος της πόλης ο νεομάρτυρας Άγιος Αναστάσιος ,στο ναό αυτόν δίδαξαν μεγάλοι ρήτορες όπως ο Ηλίας Μηνιάτης κα.

Εκεί κάθε χρόνο το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης η χορωδία του αείμνηστου Βασίλειου Χαραμή για πολλά χρόνια ψάλλει το τροπάριο της Κασσιανής ,με μια μελωδία που συναρπάζει κάθε πιστό που βρίσκεται στον ναό και τον κάνει να ταξιδεύει νοερά ...

Ο κόσμος πάρα πολύς, και ο ναός ασφυκτικά γεμάτος, οι μελωδικές όμως φωνές της χορωδίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για διαμαρτυρία ,όλοι ακούν προσεκτικά , την διδασκαλία της χορωδίας είχε η μαέστρος από την Γεωργία Ταμάρα μαθήτρια του αείμνηστου Β. Χαραμή. Στο τέλος της ακολουθίας ο μητροπολίτης Αλέξανδρος ευχαρίστησε την χορωδία για την τόσο καλή απόδοση του Τροπαρίου και ευχήθηκε στον κόσμο Καλή Ανάσταση.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...