Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μεσογαίας Νικόλαος: "Με την Ανάσταση ο Κύριος απέδειξε τη θεότητά Του"

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
Με ξεχωριστή λαμπρότητα, εν μέσω της Διακαινήσιμου Εβδομάδος, πανηγύρισε η περιοχή του Πικερμίου, τον έφορο και προστάτη της, Άγιο Χριστοφόρο.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως Μεσογαίας αλλά και των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομορφιά της εορτής της Ανάστασης του Κυρίου μας.

"Είναι η ωραιότερη περίοδος και η Εκκλησία μας "υποχρεώνει" να συμμετάσχουμε και να ανυψωθούμε κι εμείς. Αλλά αυτό δε γίνεται μόνο με τα αυγά, τα αρνιά και τα επαναλαμβανόμενα "Χριστός Ανέστη". Τα επαναλαμβανόμενα "Χριστός Ανέστη" είναι ένα πνευματικό και συναισθηματικό παραλήρημα που θέλει κάτι να μας πει και όχι να μας πείσει. Τα υμνολογικά κείμενα της Εκκλησίας είναι τόσο πλήρη και όμορφα που περιγράφουν θεϊκά νοήματα. Όπως είναι τα εγκώμια, ο Αναστάσιμος κανόνας και τα τροπάρια. Όμως όλα αυτά είναι το περιτύλιγμα μιας μεγάλης αλήθειας. Και η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο Χριστός Ανέστη. Και το σημαντικότερο δεν είναι ότι νίκησε το Θάνατο και συνέτριψε τη δύναμη του Διαβόλου. Αλλά ότι με την Ανάσταση απέδειξε τη Θεότητά Του. Ότι ο Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός. Και προσδοκούμε μέσα από την Ανάσταση να πάρουμε δώρα όπως το ανέσπερο φως, που ανέτειλε από τον Τάφο Του και φωτίζει τις ψυχές μας, τη χαρά που έχει ήδη ξεχειλίσει μέσα μας και η ειρήνη που δεν ερμηνεύεται με τον κοινό νου."
Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε λέγοντας πως "τις δύσκολες εποχές που διανύουμε θα πρέπει να έχουμε πίστη προς τον Θεό και η πίστη του ενός να ενισχύει την πίστη του άλλου όταν είμαστε όλοι μαζί."
Ακολούθησε λιτανεία της Αγίας Εικόνος συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...