Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλατωνος

Με λαμπρότητα και μέσα στη Χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, την μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της, Μεγαλομάρτυρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, τελέστηκε ο Εσπερινός της ΑΓΑΠΗΣ και ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, με τη συμμετοχή αρκετών πιστών.

Την Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Δαμιανάκης, συνεπικουρούμενος απο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χριστόδουλο και τον διάκονο Φώτιο.
Την ώρα του Κοινωνικού ομίλησε ο π. Χριστόδουλος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο οποίος αναφέρθηκε α) στην Χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου που πρέπει να διακατέχει όλους τους πιστούς ανθρώπους, β) στην τήρηση της εντολής Του, "... ίνα αγαπάτε αλλήλους..." και γ) στην υπόσχεση της ελεύσεως, του Παρακλήτου και της ευεργετικής παρουσίας Αυτού στις ζωές μας.
Τρία κοινά χαρακτηριστικά τα οποία κατείχε ο Άγιος Γεώργιος στη ζωή Του ως οδοδείκτες, με αποτέλεσμα να λάβει το αμαράντινο στέφανο του μαρτυρίου και να τον καταστήσει η Χάρις του Τριαδικού Θεού Μεγαλομάρτυρα, λαοφιλή και αγαπητό, όχι μόνο στους ορθοδόξους ανα τον κόσμο, αλλά και στους αλλοθρήσκους αδελφούς μας. Η σωστή τιμή πρός το πρόσωπο Του, κατέληξε ο π. Χριστόδουλος θα γίνει μόνο εάν μιμηθούμε την ζωή και το παράδειγμα Του, "Τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου..."

Το απόγευμα με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, πραγματοποιήθηκε η λαμπρή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων.Η μορφή του Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ, γλυκιά και προσηνής, διέσχισε τους δρόμους της ενορίας, όπου οι πιστοί έρραναν Αυτόν, με τα μύρα και τα άνθη της καρδιάς τους.
> Πρό της απολύσεως ο Προιστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, επαίνεσε την αθρόα συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και ευχαρίστησε αυτούς, για την αγάπη, εμπιστοσύνη και ευλάβεια που δείχνουν προς τον Μεγαλομάρτυρα ΓΕΩΡΓΙΟ. Τονίζοντας μεταξύ άλλων αυτό που είχε αναφέρει και στο πρωινό του κήρυγμα, ότι, εάν διατηρούμε μέσα μας, στις διάνοιες μας και στις καρδιές μας την Χαρά της Αναστάσεως, τότε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, παρότι κατά πολύ στενάχωρα, με τη Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ θα ξεπεραστούν.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα για την παρουσία του, τους όμορους και μη Ιερείς για την συμμετοχή τους. Καθώς επίσης την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και τους άνδρες του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού της περιοχής. Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν και στους χορούς των ιεροψαλτών κ.κ. Δημητρίου Μπουργιώτη και Αντωνίου Σαμαρτζή, για την άριστη απόδοση των ύμνων της Πανηγύρεως αλλά και καθ' όλης της Αγίας και Μεγάλης Εβδομαδος.

Οι πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ, να μας συνοδεύουν πάντοτε!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...