Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα σκαλιά της Αγίας Σοφίας γέμισαν με χρώματα...

Τα σκαλιά της Αγίας Σοφίας γεμίζουν σιγά σιγά με χρώματα, παιδικές φωνές και γέλια. Ένα μελίσσι από παιδιά και μέσα στις καρδιές τους ο Χριστός. Οι περαστικοί κοιτούν με απορία και ρωτούν και εκείνα απαντούν
με ενθουσιασμό: Κατασκήνωση Στην Πόλη!

Και φέτος μαζί ζήσαμε τη χαρά, τη φιλία, την καλοσύνη, την παιδική ξενοιασιά, την αγάπη του Θεού που μας αξίωσε να μοιραστούμε αυτή την όμορφη κοινή διαδρομή.

Πρώτη Μέρα Αττικό Άλσος
(Ψαλμός Δαβίδ, 46, 9) «Ελάτε, δείτε του Κυρίου τα έργα, που με καταπληκτικά πράγματα γέμισε τη γη».
Δέντρα, ουρανός, ήλιος, παιχνίδι και γέλια. Η φύση εμπνέει όμως και την πνευματική εργασία. Συζήτηση και προβληματισμός. «Καθαρή τη καρδία» το πρωινό μας αγιογραφικό. Ο Θεός καθρεπτίζεται μέσα από την καθαρή καρδιά, όπως αύριο οι καρδιές μας θα καθρεπτιστούν στην λίμνη του δάσους.

1
2
3
4
5
6
 
Δεύτερη Μέρα Λίμνη Μπελέτσι – Πάρνηθα
(Ψαλμός Δαβίδ 8, 45). «Όταν κοιτάζω στους Ουρανούς Σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που Εσύ τα στερέωσες, αναλογίζομαι Τι τάχα είναι ο άνθρωπος ώστε να τον φροντίζεις!»

Η πλάση καλωσορίζει τους μικρούς ταξιδιώτες. Πράσινα νερά και δέντρα. Περπατάμε με προσοχή δίπλα στη λίμνη συντροφιά με τις πάπιες που μας ακολουθούν. Ένας μικρός φίλος περιμένει τα παιδιά στο τέλος. Ένα νεογέννητο ελάφι… Επιφωνήματα και χαρές. Η αγνή παιδική καρδιά αγκαλιάζει τη φύση. Η αξία της προσευχής το μήνυμα της ημέρας και τα παιδιά συμμετέχουν με προθυμία, αποκαλύπτοντας τις δικές τους προσευχές.

7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
 
Τρίτη Μέρα Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου - Καρέα
(Κατά Ματθαίον, 25, 35). «Πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με καλωσορίσατε στα σπίτια σας».

Η ηγουμένη καλωσορίζει τα παιδιά, προσφέροντας λουκούμια και νερό. Η φιλοξενία ζεστή. Μαθαίνουμε για την ιστορία την μονής, τις προσπάθειες ανακαίνισης, γνωρίζουμε για τον πλούσιο ιστορικό αλλά και πνευματικό θησαυρό που φιλοξενεί.
Ώρα όμως για παιχνίδι στις πλαγιές του Υμηττού. Ας θυμηθούμε λίγο και ένα παλιό παραμυθά. Διδάγματα και ιστορίες ζωής μέσα από τους μύθους του Αισώπου. Ποια ομάδα θα κερδίσει; Το χειροκρότημα ζεστό για όλους. Η προσπάθεια μετράει στο τέλος.

21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32

Τέταρτη Μέρα Δρυμός Πάρνηθας – Τελεφερίκ
(Ιησούς του Ναυή, 1, 9). «Σου είπα να είσαι θαρραλέος και δυνατός. Μη φοβάσαι, γιατίο Θεός σου θα είναι μαζί σου όπου και αν πας».

Βρισκόμαστε αρκετά μέτρα πάνω από τη γη. Μέσα στο τελεφερίκ η θέα αποζημιώνει τους μικρούς θαρραλέους επιβάτες. Το δάσος έχει καεί σε ένα μεγάλο του τμήμα. Στο μικρό Μουσείο του Δρυμού ενημερωνόμαστε για τις πυρκαγιές και τις συνέπειες στο ζωικό και φυτικό βασίλειο. Ο αέρας δυνατός στην έξοδο για το δρυμό. Μερικά καπέλα πετάγονται στον αέρα. Η ζέστη αρκετή, αλλά η διάθεση και η ζωντάνια μας περισσεύουν. Επόμενος προορισμός το Πάρκο Τρίτση. Αλληλεγγύη, χαρά, γνώση, πίστη, αρετές και αξίες διδάσκονται μέσα από τα παιχνίδια των δραστηριοτήτων. Στο τέλος μη ξεχάσουμε να ταΐσουμε και τις πάπιες της λίμνης!


33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44

Πέμπτη Μέρα Πολεμικό Μουσείο – Πάρκο Φλοίσβου
(Προς Φιλιππησίους 1,3). «Ευχαριστώ τον Θεό μου κάθε φορά που σας θυμάμαι»

Αυτή την ημέρα η ιστορία ξετυλίγεται μπροστά μας κομμάτι κομμάτι ενός παζλ που περνά από τις καρδιές και από τα μάτια μας μέσα από έργα τέχνης, γλυπτά και κειμήλια. Ταξιδεύουμε με τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Ινδό ποταμό. Κατόπιν συναντούμε το Βυζάντιο. Οι θρύλοι για την Πόλη και τον Μέγα Κωνσταντίνο ζωντανεύουν μέσα από τις εικόνες. Τα καριοφίλια και τα σπαθιά του 1821 πυροδοτούν την σκέψη μας με τις μορφές των ηρώων μας. Με ευγνωμοσύνη αναλογιζόμαστε τους αγώνες τους. Πόλεμος και έπειτα ο ξεριζωμός από την Μικρασία και ο πόνος των ξενιτεμένων. Τα βιώματα και οι δυσκολίες του ελληνοιταλικού πολέμου αποτυπώνονται γλαφυρά στα έργα τέχνης της εποχής, η Παναγία πάντα δίπλα τους να σκεπάζει και να βοηθά. Η γερμανική εισβολή είναι γεγονός, όπως και η σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων. Προβληματιζόμαστε, θυμόμαστε, μαθαίνουμε.
Αφήνουνε το μουσείο και κατευθυνόμαστε στο πάρκο Φλοίσβου. Είναι στιγμή για παιχνίδι, δροσιά και έμπνευση. Βρεχόμαστε με τα μπουκαλάκια αλλά και γινόμαστε μικροί στιχουργοί δημιουργώντας ποιηματάκια για την κατασκήνωση μας και τον πατέρα Γεώργιο. Η ώρα της επιστροφής ζυγώνει.

«Κατασκήνωση στην Πόλη σ’αγαπώ» τραγουδούν αυθόρμητα τα παιδιά καθώς πλησιάζουμε στην Αγία Σοφία. Χαιρετάμε τους φίλους μας και παίρνουμε το αναμνηστικό μας. Θα τα ξαναπούμε του χρόνου παιδιά! Σας ευχαριστούμε για όλα!
 
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας όλα τα στελέχη και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του προγράμματος καθώς επίσης και τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας Ταξχο Παναγιώτη Καπερώνη για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση


ποιήματα τα οποία έγραψαν οι 5 ομάδες


Ομάδα 1η

Κατασκήνωση στην πόλη σε αγαπά η πλάση όλη
περάσαμε ωραία αυτή την εβδομάδα
έλα και συ στην δική μας την ομάδα
τρώγοντας ψωμί με μαρμελάδα.

Είδαμε και πολλούς φίλους
που ευτυχώς δεν είχαν ψύλλους!
και περάσαμε μαζί
μια υπέροχη στιγμή
σε μια εβδομάδα καλοκαιρινή.

Παπα- Γιώργη σ’ αγαπούμε
και πολύ σ’ ευχαριστούμε
που μας έδωσες και φέτος
όπως κάνεις κάθε έτος
μια αξέχαστη εμπειρία
με συντροφιά την εκκλησία


Ομάδα 2η

Στην Κατασκήνωση στην Πόλη
περάσαμε πολύ καλά
γιατί γνωρίσαμε καινούργια παιδιά
που είχανε χρυσή καρδιά

Παίξαμε παιχνίδια πολλά
που ήτανε πολύ διασκεδαστικά
με τα στελέχη συντροφιά
περάσαμε φανταστικά

Στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο Τρίτση
μέσα στην πόλη χαρήκαμε τη φύση
ανεβήκαμε της Πάρνηθας το βουνό
και πήραμε αέρα καθαρό

Στο τελεφερίκ ανεβήκαμε
και στο καζίνο μπήκαμε(φυσικά & δεν μπήκαμε)
επισκεφθήκαμε ένα μουσείο φοβερό
που ήτανε πολεμικό.


3η ομάδα

Κατασκήνωση στην Πόλη
εδώ είμαστε όλοι

Κάθε μέρα όλοι μαζί
πάμε μία εκδρομή

Στην Αγία Σοφία γυρνάμε
και με τον κ. Γιάννη χασκογελάμε

Όλοι παίζουμε και τρέχουμε
στην κατασκήνωση που έχουμε

Κατασκήνωση γλυκιά
που σε αγαπάνε τα παιδιά

Τελευταία μέρα κατασκήνωση γελάμε τραγουδάμε
και τον κόσμο χαιρετάμε


Ομάδα 4η

Κατασκήνωση ωραία
με όλα τα παιδιά παρέα,
παίζουμε ομαδικά,
τι ωραία, τι καλά,
κάθε μέρα εκδρομές
όλο γέλια και χαρές,
και στο τέλος κάθ’ ημέρας κάνω μία προσευχή
που περάσαμε καλά και σ’ αυτή την εκδρομή


Ομάδα 5η

Την εβδομάδα αυτή πέρασα τόσο καλά
με πολύ καλά και αγαπητά παιδιά.

Παίξαμε δημιουργικά
με όλα τα παιδιά
με κέφι και χαρά

Είτε χάσαμε, είτε νικήσαμε
το κακό νικήσαμε.

Οι εκδρομές ήταν καλές
τέλειες και ξεκαρδιστικές

Το τελεφερίκ μας άρεσε πολύ
γιατί είχε θέα φανταστική.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...