Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκαν στη Σανγκάη (Κίνα) με επιτυχία οι εργασίες της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν στη Σανγκάη (Κίνα) με επιτυχία οι εργασίες της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, καί κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο δεύτερο αυτό σκέλος της αποστολής στο μεγάλο οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Κίνας, την πόλη της Σανγκάης, που αποτελεί ταυτόχρονα και το τρίτο μεγαλύτερο παγκοσμίως οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο, πραγματοποιήθηκαν με την ευθύνη του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγενίου-Δημητρίου Καλπύρη και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστασίου Λιάσκου, συναντήσεις εργασίας με τουριστικούς πράκτορες της Κίνας, καθώς και με μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής Κοινότητας στη Σανγκάη και στα περίχωρά της.

Καθ᾽ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη Σανγκάη, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος έτυχε της ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενείας από την Προξενική Αρχή και ιδιαίτερα από τον επικεφαλής της Γεν. Πρόξενο κ. Καλπύρη, ο οποίος κατά την παράθεση τιμητικού δείπνου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και υποστήριξή του στην για πρώτη φορά επίσκεψη κλιμακίου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πόλη με σκοπό την πρώτη γνωριμία, προώθηση και ανάπτυξη των Ι. Μνημείων της Χώρας μας.

Από το σύνολο των επισήμων, αλλά και των κατ᾽ ιδίαν συναντήσεων τόσο με τις Προξενικές Αρχές της Ελλάδος όσο και με τους Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους Έλληνες επιχειρηματίες, κατέστη κοινός τόπος η ανάγκη της περαιτέρω συνέχισης και ενίσχυσης της ως άνω προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κρίθηκε δε ως απαραίτητη η συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Σανγκάη ως επικεφαλής ομάδος Ελλήνων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και λοιπών επιχειρηματιών του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε επίσης ότι εκτός από τη συμμετοχή στην ως άνω Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, η Ελληνική Αποστολή, πάντα υπό την καθοδήγηση και συνοδεία του Γεν. Προξένου της Ελλάδος στη Σανγκάη, θα πρέπει να έλθει σε επαφή και επικοινωνία και με κινέζους παράγοντες και επιχειρηματίες του Τουρισμού και σε πόλεις-πρωτεύουσες επαρχιών πέριξ της Σανγκάης, όπου υφίστανται τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος προς τη Χώρα μας και όπου η έως σήμερα ελληνική τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι μηδαμινή.

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες στους Έλληνες επιχειρηματίες του Τουρισμού κ. Γρηγορία Βλάχου (Panhellas Travel), κ. Αλέξιο Σταυρούλια (Exodos Travel), κ. Αρίωνα Λημναίο (Golden Travel) και κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου για την οικονομική χορηγία και υποστήριξη της αποστολής της Αντιπροσωπείας του.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται επίσης και προς τους κ.κ. Βασίλειο Κωστή, Πρέσβυ της Ελλάδος στο Πεκίνο, Διονύσιο Καλαβρέζο, Σύμβουλο Α´ της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο, Ιωάννη Πλεξουσάκη, Διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ στο Πεκίνο, Φάνη Φραγκή, Ακόλουθο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο, Ευγένιο Καλπύρη, Γεν. Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη, και τη σύζυγό του Λυδία, την Περιστέρα Τζήκα, Φώτη Μανουσάκη, Παναγιώτα Φαροπούλου και Πέτρο Κελαϊδίτη, Προσωπικό του Γεν. Προξενείου της Ελλάδος στη Σανγκάη, καθώς και προς στους Έλληνες επιχειρηματίες κ.κ. Βασίλειο Κάντα, Ισαάκ Παντελιάδη, Βασίλειο Δημητρίου και Μιχαήλ Μαρινόπουλο, όπως και στην κ. Αγγελική Λαναρά, Δικηγόρο και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Jiao Tong της Σανγκάης.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...