Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δύο συγκλονιστικά θαύματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε δύο Ναούς της Κοπτικής Εκκλησίας στη μαρτυρική Αίγυπτο

Το πρώτο είναι με τον Ιερέα της κοπτικής εκκλησίας που δολοφονήθηκε απο ισλαμιστές στο Σινά. Ξεκινώντας τη διαδικασία της τιμητικής εξοδίου ακολουθίας στον Καθεδρικό Ναό του Καϊρου έκριναν σκόπιμο οι αρχές για λόγους ασφαλείας να γίνει αλλού. Διάλεξαν τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Ηλιουπόλεως στο Καϊρο. Στην ετοιμασία του Ναού εντοπίστηκαν σε όλα τα θεμέλια απίστευτες ποσότητες εκρηκτικών υλών έτοιμες να εκραγούν(αν δεν είχε γίνει η αλλαγή του ναού ίσως και να μην βρισκόντουσαν). Η εξόδιος ακολουθία τελικά τελέστηκε στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ηλιούπολη του Καϊρου.


Το δεύτερο θαύμα συνέβη την Τετάρτη 10/07/13, όπου εξουδετερώθηκε ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος έξω από την κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο τουριστικό θέρετρο Port Said της Αιγύπτου. Η ωρολογιακή βόμβα απενεργοποιήθηκε ακριβώς 3 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν ανατινάξει την εκκλησία στον αέρα και συμπαρασύρει στον θάνατο εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες. Ο διευθυντής ασφαλείας του Port Said ,ταξίαρχος κ. Sayed Gad al-Haq είχε την πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Mohammed Ali δίπλα από εκκλησία.
Στην περιοχή έσπευσαν εξειδικευμένες δυνάμεις της Αστυνομίας με άριστα εκπαιδευμένο σκύλο ο οποίος και εντόπισε την ωρολογιακή βόμβα. Το ύποπτο υλικό είχε καμουφλαρισθεί ώστε να προσιδιάζει σε φυσικό αντικείμενο ή σε υλικό διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Πρόκειται για τεχνική παραπλάνησης που συναντάται ευρέως στον ανορθόδοξο πόλεμο των ανταρτών της Συρίας.
Πυροτεχνουργοί κατάφεραν την τελευταία στιγμή να την εξουδετερώσουν. Δεν είναι λίγα τα μέσα που αποδίδουν σε θεία πρόνοια την αποτροπή της τραγωδίας. Ως γνωστόν οι ισλαμιστές είχαν προειδοποιήσει τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο ότι θα τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε όλες τις εκκλησίες της χώρας σε περίπτωση που δεν γίνει το δικό τους. Ο Θεός όμως έχει άλλα σχέδια.


π. Γ. Χ.
*Τα παραπάνω μου τα εκμυστηρεύτηκαν ενορίτες των συγκεκριμένων Ι.Ν. ενώ αναδημοσιεύτηκαν και σε Αιγυπτιακά Μ.Μ.Ε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...