Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής από τον 89,5

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκαινιάζει φέτος ένα σημαντικό καλλιτεχνικό θεσμό, στο πλαίσιο της πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας της Εκκλησίας: το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής
Το Φεστιβάλ σκοπό έχει να αναδείξει την Τέχνη του Θρησκευτικού Μέλους της Ελλάδας αλλά και των Ορθοδόξων Λαών, όπου γης και θα λαμβάνει χώρα σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα, σε επιλεγμένες ημερομηνίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρώτος σταθμός της νεοσύστατης δράσης του θα είναι η Ιερά Νήσος Τήνος, όπου στα σκαλιά του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης θα παρουσιαστεί συναυλία αφιερωμένη στη Χάρη Της, με τον διεθνούς φήμη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο και την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή.

Η συναυλία, με τίτλο "Παρακαλώ Σε Παρθένε" θα πραγματοποιηθεί, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας, στις 25 Αυγούστου στην Τήνο, στο νησί της Μεγαλόχαρης, και αποτελεί την πρώτη πανελλαδικής απήχησης συναυλία που φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Της.

Στη συναυλία αυτή, η δεξιοτεχνική προσέγγιση και η δημιουργική έμπνευση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου θα συναντήσουν την λιτή και μακριά απο περιττές τεχνοτροπίες και ανθρώπινους βερμπαλισμούς βυζαντινή υμνωδία και την αρχέγονη, μυσταγωγική, αυθεντική ελληνική δημοτική μουσική.

Στο ρεπερτόριο θα περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος από τα παραδοσιακά τραγούδια και τους ύμνους που περιέχονται στο μεγαλύτερο μουσικό έργο για την Παναγία, έκδοσης του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη Νεκταρία Καραντζή, το πρώτο μέρος του οποίου θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM).

Οι ημερομηνίες και τα καλλιτεχνικά σύνολα που θα πλαισιώσουν τους επόμενους σταθμούς του Πρώτου Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Ακούστε τους Β. Τσαμπρόπουλο και Ν. Καραντζή στο musicale

INFO
Συναυλία: Βασίλης Τσαμπρόπουλος - Νεκταρία Καραντζή / "Παρακαλώ Σε Παρθένε"
Μεγαλόχαρη Τήνου
25/8/2013
Ώρα: 20:30
Πληροφορίες: τηλ. 210-7298222, e-mail: 895@ecclesia.gr
Είσοδος Δωρεάν
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...