Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ορκωμοσία των πτυχιούχων και η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, η τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων και υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησι- αστικής Ακαδημίας Αθηνών. 

Στους φοιτητές μίλησαν ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Α, Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Ιωαννίδης, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η «Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και τις προσπάθειες, που καταβάλλει το ΔΣ για την αντιμετώπισή τους, προτρέποντας τους φοιτητές να αποκτήσουν Εκκλησιαστικό ήθος και ύφος».

Στην Ακαδημία λειτουργούν δύο προγράμματα σπουδών. Το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και το Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων η φοίτηση στα οποία διαρκεί 8 εξάμηνα.

Στην φετινή ορκωμοσία πήραν πτυχίο και τρείς εκλεκτοί κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς πού είναι ήδη κάτοχοι του πτυχίου της Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος, και οι πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Καραλής και Χαρίτων Παππάς.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...