Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Συνάντηση με τα μεγάλα παιδιά της Ιεραποστολής στο Λουγκουζί

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου το μεσημέρι συναντηθήκαμε με τα μεγάλα παιδιά της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την ηλικία και τα σχολεία τους. Τους μιλήσαμε για τη χαρά μας που τους βλέπουμε ένα χρόνο μετά τη βάπτισή τους να βρίσκονται μέσα στην εκκλησία, να κάνουν όνειρα να σκέφτονται το σχολείο και τη ζωή τους. Χαρήκαμε για την παρουσία τους αφού από πέρυσι δεν είναι μόνο τα παιδιά που πρωτοβαπτίσθηκαν αλλά πολλά περισσότερα.

Τους μιλήσαμε για το πρόγραμμα αναδοχής από την Ελλάδα, τονίζοντας πως οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τα δίδακτρα για να πάει ένα παιδί στο σχολείο στην Ουγκάντα, δεν είναι πλούσιοι άνθρωποι και επομένως ότι έρχεται ως βοήθεια από την Ελλάδα αυτήν την περίοδο ιδιαίτερα, έχει πολύ αγάπη.

Τους συστήσαμε να μην κυτάξουν μόνο το δικό τους όφελος αλλά και το συμφέρον των άλλων. Η προκοπή και η πρόοδος του χωριού θα φέρει και τη δική τους πρόοδο και καρποφορία. Τους μιλήσαμε για την ανάγκη πνευματικής ζωής και την ανάγκη έντονων δεσμών με την εκκλησία, τη δημιουργία καλών οικογενειών με την επιλογή ανθρώπων από την εκκλησία. Η μυστηριακή ζωή θα τους δημιουργήσει αντισώματα στον αγώνα στη ζωή τους.

Μετά τη συνάντηση με τα παιδιά, επισκεφθήκαμε το γειτονικό κτήμα του Λουγκουζί που και αυτό ανήκει στην ενορία μας το οποίο ετοιμάζεται για σπορά πατάτας. Μέσα στο κτήμα θα δημιουργηθεί πρώτα ο Θεός ένα μικρό σπίτι για μία μεγάλη γυναίκα που δεν έχει κάπου για να μείνει ,και λίγο παρακάτω μικρή φάρμα για τη συντήρηση της Ιεραποστολής.

Ανεβαίνοντας από το κτήμα η Τζάτζα Μουτσάρα και η Αννα Μαρία καθάριζαν με τη τσάπα την αυλή της ενορίας.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...