Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Εντυπωσιασμένοι από τις επισκέψεις στα δυο μοναστήρια οι νεαροί ομογενείς που φιλοξενήθηκαν από το ΥΠΕΞ

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις επισκέψεις σε δυο μοναστήρια, έμειναν οι νεαροί ομογενείς μας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στην Μαλεσίνα από τις 7 έως τις 20 Αυγούστου. Πρόκειται για 34 ελληνόπουλα της Διασποράς από 11 χώρες του εξωτερικού, τα οποία πήραν μέρος στα προγράμματα φιλοξενίας που είχαν διακοπεί από το 2009 και ξανάρχισαν φέτος από το υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτό είπαν στον Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο που τα επισκέφθηκε στην κατασκήνωση της Μαλεσίνας, η οποία μάλιστα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μοναστήριο του Αγίου Γεωργίου της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν την ιερά Μονή Αγάθωνος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που διαθέτει, το Προσκύνημα Αγ. Πορφυρίο, αλλά και τις Θερμοπύλες, την Ακρόπολη και το Μουσείο της, ενώ παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων της Δόρας Στράτου καθώς και βραδιά βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής. Στο τέλος της επίσκεψης του μάλιστα, όταν ο κ.Γεροντόπουλος έκανε δώρο σε όλα τα παιδιά από ένα βιβλίο, αυτά του προσέφεραν μια από τις δημιουργίες τους κατά την διάρκεια της παραμονής στην κατασκήνωση, που ήταν η εικόνα του Αγίου Γεωργίου πάνω σε ένα κεραμικό και αυτός δεν έκρυψε την συγκίνηση του.

Αυτό ήταν το τρίτο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από το ΥΠΕΞ και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού το φετινό καλοκαίρι. Προηγήθηκαν οι έφηβοι ομογενείς ηλικίας 15 έως 17 ετών που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς, θρησκευτικούς και άλλους χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και το πρόγραμμα ελληνομάθειας για τους δασκάλους από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, όπου 60 δάσκαλοι ήρθαν και μετεκπαιδεὐθηκαν από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας της Θεσσαλονίκη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...