Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει τον σπουδαιότερο ρόλο... ώστε ο λαός μας να είναι και πάλι περήφανος όπως πρέπει να είναι για την πατρίδα μας»

Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής Δήμου Αλμυρού, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλμυρού, τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Αυγούστου 2014, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.


Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Ζέττα Μακρή, η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αργύρης Μποτός, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών της περιοχής του Δήμου Αλμυρού.

Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για την παρουσία και ευλογία του, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε τους άξονες της πορείας που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή, την ερχόμενη πενταετία.

Από την πλευρά του, στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι: «Πάντοτε διακηρύττω τους διακριτούς ρόλους -κι αυτό το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στην Τοπική Εκκλησία- πιστεύοντας ακλόνητα σ'αυτό. Και υπάρχει κι ένας λαός, κυρίως τα οράματα ενός λαού που όλοι υπηρετούμε, ο καθένας απ'τη δικιά του σκοπιά. Αναλαμβάνετε έναν Δήμο σε μια πολύ κρίσιμη εποχή... που όλοι προσφεύγουν και προσβλέπουν στις τοπικές ομορφιές, στην αγροτική παραγωγή, στην τοπική βιομηχανία για να δουν και πάλι την πρόοδο στον τόπο. Και πιστεύω ακλόνητα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει και να διαδραματίσει τον σπουδαιότερο ρόλο για να δούμε σ'αυτόν τον τόπο, όντως τον λαό μας να είναι και πάλι περήφανος όπως πρέπει να είναι για την πατρίδα μας. Απ'την πλευρά μας, θα παραμείνουμε ο πνευματικός ηγέτης και πατέρας αυτού του τόπου. Θα παραμείνουμε εμείς, οι διάκονοι για την πίστη των ανθρώπων, αλλά βεβαίως για την αλληλεγγύη, για τη συνοχή και την ενότητα του λαού μας. Και βεβαίως, έχει το προνόμιο ο Αλμυρός, με τα δύο μοναστήρια της Παναγιάς μας της Ξενιάς, με την εκκλησιαστική περιουσία που θέλουμε να αναπτύξουμε για όφελος όλων και του τόπου ιδιαίτερα, έχει τις προϋποθέσεις εφόσον υπάρξει αυτή η αγαθή συνεργασία, όπως και μέχρι τώρα με όλους τους δημάρχους, πλέον φτάνοντας στο κρίσιμο σημείο των αποτελεσμάτων, η πενταετία σας να αποτελέσει σφραγίδα για τις σχέσεις της Τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου Αλμυρού. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία, που ο λαός σας εμπιστεύτηκε, όταν εξαντληθεί η πενταετία να έχετε σφραγίσει αυτόν τον τόπο, και τα νιάτα να μένουν εδώ, ο λαός να έχει αναπνεύσει, και εσείς να ευχαριστείτε το Θεό, ότι σας έκανε άξιους της αποστολής σας. Άξιοι! Ο Πανάγαθος Θεός να σας ενισχύει εσάς και τους συμβούλους σας στο έργο σας.»

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε βίντεο από την ορκωμοσία, τις ομιλίες και φωτογραφίες, που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, από το τοπικό ενημερωτικό site almyrosinfo.gr












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...