Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε μεγάλη Έκθεση Εικονογραφίας της Ι.Μ. Δημητριάδος

Την 11η έκθεση Εικονογραφίας της Σχολής Αγιογραφίας πραγματοποίησε η Σχολή Αγιογραφίας “Δια χειρός” σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς
Μητροπόλεως Δημητριάδος τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων εκφωνήθηκε ομιλία του π. Νικολάου Ozoline, Πρωτοπρεσβύτερου και Καθηγητή εικονογραφίας στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων, με θέμα “Η ιστορία μιας εικόνας: η εικόνα της Πεντηκοστής”. Με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις “Αρμός” το καινούργιο βιβλίο του ρωσικής καταγωγής π. Νικολάου.
Τα εγκαίνια της εκθέσεως και τον αγιασμό της ενάρξεως των μαθημάτων των Σχολών Βυζαντινής Αγιογραφίας και Μουσικής τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «δεν είναι τυχαία η συνύπαρξη στην αποψινή εκδήλωση των Σχολών Αγιογραφίας και Μουσικής διότι η εικόνα αποτυπώνει τη θεία λατρεία και η Βυζαντινή Μουσική συνδράμει στην προσευχή. Αυτό σημαίνει μια ζωντανή Εκκλησία»
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε τους τίτλους σπουδών στους αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και η εκδήλωση έκλεισε με περιήγηση στην έκθεση εικονογραφίας.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση εικονογραφίας της Σχολής «Διά χειρός» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας θα παραμείνει ανοικτή έως και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Ώρες επίσκεψης: 9.00 π.μ.-9.00 μ.μ.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...