Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 – 6 άτομα)

1 κιλό φιλέτα ή ξεκοκαλισμένη φέτα από μπακαλιάρο, πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 1\2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο λευκό και το περισσότερο πράσινο μέρος , 1φλιτζάνι ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό, 2 αυγά, 1\4 της κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο και κλωνάρια για στόλισμα, 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 φλιτζάνι καλαμποκένιο κίτρινο σιμιγδάλι ή σταρένιο σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι, φετάκια λεμονιού για στόλισμα.

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ πατατοσαλάτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το ψάρι ή το λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε λεκανίτσα βάζουμε το λιωμένο ψάρι προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τα ψίχουλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το διαλυμένο κορν φλάουρ, το μαιντανό, το λεμόνι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Με κουτάλι που θα το βουτάμε σε παγωμένο νερό, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις περνάμε από το σιμιγδάλι και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που θα έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου.

Σκεπάζουμε με πλαστικό, πιέζουμε τα ψαρομπιφτέκια να γίνουν σαν μπισκότα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μία νύχτα.

Ζεσταίνουμε καλά το γκριλ και βάζουμε από κάτω μία δεύτερη λαμαρίνα να κάψει. Προσεκτικά αφαιρούμε το πλαστικό και γλιστράμε τη λαδόκολλα με τα ψαρομπιφτέκια στη ζεσταμένη λαμαρίνα στο φούρνο.

Ψήνουμε 5-8 λεπτά από κάθε μεριά να ροδίσουν καλά γυρίζοντας πολύ προσεκτικά με σπάτουλα. Σερβίρουμε στολίζοντας με κλωνάρια μαιντανό και φέτες λεμόνι. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα.

Πηγή από περιοδικό GOURMET (ελευθεροτυπίας) τεύχος 81.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...