Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η επέτειος του «ΟΧΙ» στη Μητρόπολη Ιταλίας

Με πατριωτική υπερηφάνια και λαμπρότητα εορτάσθη η 70η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου εις τις ελληνορθόδοξες ενορίες και τους ναούς της Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο οποίος συνεχίζει την
Ποιμαντορική του Περιοδεία εις την Κεντρική Ιταλία, επισκέφθηκε την ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Δημητρίου, εις τη Βολωνία, με την ευκαιρία της εορτής του προστάτου της, όπου ετέλεσε και τη Δοξολογία δια την Εθνική Εορτή. Κατόπιν εντολής του, το θείο λόγο κήρυξε ο Ι. Προϊστάμενος Αρχιμ. Διονύσιος Παπαβασιλείου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμεναρχης μας, μετά το πέρας της Δοξολογίας απηύθυνε λόγους ειρηνικούς, αγάπης και ελπίδος, προς το πυκνότατο εκκλησίασμα, ευχόμενος και εις τα δύο πολιτισμένα και δημοκρατικά έθνη, Ελλάδος και Ιταλίας, όπως συνεργάζωνται υπέρ της ειρήνης και της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Μετά τον Μέγαν Εσπερινόν, εις το επίσημο δείπνο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος χαιρέτισε τους συνδαιτημόνες και ευχήθηκε εις αυτούς, σταμάτησε δε, όλως ιδιαιτέρως, εις το σπουδαιότατο κοινωνικό κεφάλαιο των «Μικτών Γάμων», και τόνισε οτι η παρουσία τέτοιων περιπτώσεων και εις την πόλη αυτή, αποτελεί τρανή αλήθεια αγάπης και αρμονίας και μεταξύ των λαών Ελλάδας και Ιταλίας.



Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος συνεργάσθηκε, κατά τις ημέρες αυτές, με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, την Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γεωργία Λαμπράκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Λεωνίδα Χατζή.



Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ετελέσθη υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ορθοδόξου Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ευαγγέλου Υφαντίδη, η Δοξολογία για την Εθνική Εορτή του «ΟΧΙ» και εις το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία, με την παρουσία της Προξένου κ. Ειρήνης Ρήγα, της Διευθυντρίας του Ιστιτούτου κ. Χρύσας Μαλτέζου, του Προέδρου της Κοινότητος κ. Δημητρίου Ζαφειρόπουλου και ικανού εκκλησιάσματος.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...