Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εθελοντική Διακονία Ασθενών.

 Εθελοντική Διακονία Ασθενών, είναι μια δράση που στηρίζεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και υπεύθυνος αυτής της προσπάθειας είναι ο π. Βασίλειος Κοντογιάννης .
Πρόκειται για μια προσπάθεια που δίνει μεγάλη ανακούφιση στους πάσχοντες αδελφούς μας . Η διακονία ασθενών δεν κάνει εξαιρέσεις στο φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία.
Η συντροφιά στους ασθενείς που είναι μόνοι στη ζωή, αποτελεί κύριο μέλημα των εθελοντών.
Οι εθελοντές έρχονται σε επαφή με τους υπευθύνους και έχουν μια πρώτη συνάντηση μαζί τους, προκειμένου εκείνοι να κρίνουν αν ο υποψήφιος εθελοντής πληροί κάποιες προϋποθέσεις, για να διακονήσει στο ευαίσθητο αυτό τομέα των ασθενών. Στη συνέχεια παρακολουθεί σεμινάρια, τα οποία θα του δώσουν την δυνατότητα να σταθεί στις υψηλές απαιτήσεις της συγκεκριμένες διακονίας.
Η βοήθεια που έχει προσφέρει η Εθελοντική Διακονία Ασθενών σε εκατοντάδες ανθρώπους που χρειάζονταν τη στήριξη των μελών της υπηρεσίας και η αναμφισβήτητα « καλή δουλειά» που γίνεται, αναγνωρίζεται από ολόκληρη σχεδόν την ιατρική κοινότητα και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, που διατηρούν άριστες σχέσεις με τους εθελοντές και τους υπευθύνους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...