Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΛΑΔΕΡΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)
1 πακέτο αρακάς, 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια,
1\2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
600 γρ. φιλέτα ψαριού, 3-4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί,
2\3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, ο χυμός 1 λεμονιού,
4 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, άνηθος, ρίγανη, θυμάρι),
αλάτι-πιπέρι, λίγη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Τα στεγνώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σβήνουμε κατόπιν με το κρασί και βράζουμε τα φιλέτα μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά (6 λεπτά) και να μείνουν με το λάδι τους.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το περιεχόμενο του πακέτου με τον αρακά μαζί με το καρότο το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Σοτάρουμε 5-6 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο.
Βράζουμε το φαγητό 50 λεπτά περίπου μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος σκορπίζουμε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά για να βγάλουν το άρωμά τους και προσθέτουμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...