Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ (Για 2-3 άτομα)
1 κονσέρβα με λευκό τόνο (σε ελαιόλαδο)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μικρά λευκά φασόλια βρασμένα,
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια μαιντανού ψιλοκομμένα,
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα,
10 μικρές πράσινες ελιές άρμης,
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί,
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια μαιντανού ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι και το μαιντανό και χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά.
Σαλάτα
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του.
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια, τα αγγουράκια τουρσί και τον τόνο κομματιασμένο. Αλατο-πιπερώνουμε ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό και στολίζουμε με τις πράσινες ελιές.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή να τη βάλουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...