Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Λεμεσού Αθανάσιος: «Να μάθουμε να κρίνουμε με την λογική του Χριστού» - Λαμπρός εορταστασμός του προστάτου των Ναυτικών στον Πειραιά

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.
«Άλλη είναι η λογική του κόσμου τούτου και άλλη η λογική του Ευαγγελίου», είπε ο Πανιερώτατος, προτρέποντας παράλληλα σε αλλαγή νοοτροπίας, μυαλού και τρόπου σκέψης.

«Μην βλέπετε τα πράγματα όπως τα βλέπει ο κόσμος αυτός. Μην κρίνεται τα πράγματα με την κρίση και τη λογική του κόσμου».  «Να μάθουμε να κρίνουμε με την λογική του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη δύσκολη, σύγχρονη πραγματικότητα, τόνισε πως «Σήμερα οι άνθρωποι πεινούν και διψούν για πολλά πράγματα. Μόνο όμως ο Θεός μπορεί να κορέσει την πείνα και τη δίψα μας», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Μόνο αυτός, ο Ουράνιος Πατέρας μας μπορεί να απαντήσει στα προβλήματά μας , στα ερωτήματά μας, στα κενά που έχουμε μέσα μας, στις δυσκολίες των καιρών, σε οποιοδήποτε πρόβλημα έρθει μπροστά μας».
Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, υπογράμμισε πως «Για το Θεό δεν υπάρχουν αδιέξοδα», τονίζοντας πως «Ο Θεός είναι διέξοδος εις τα αδιέξοδα του ανθρώπου. Ο Θεός είναι λύση στα προβλήματα του ανθρώπου. Ο Θεός είναι η απάντηση στα ερωτήματα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Φτάνει να αποκτήσουμε τη λογική του Ευαγγελίου».
Τέλος. Επικαλέστηκε τη βοήθεια του Αγίου προς όλους. «Για τους ταξιδεύοντας, αλλά και τους ταξιδεύοντας το πέλαγος της ζωής αυτής».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...