Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ατόμα με Αναπηρίες υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου

Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ατόμα με Αναπηρίες (3 Δεκεμβρίου) πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" (7ος όροφος). Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι η ανάγκη για δραστηριοποίηση όλων των φορέων και κοινωνικών ομάδων με σκοπό να διευκολυνθεί η ίση συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β, στο μήνυμά του θα αναλύσει τη σημασία του ρόλου της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων και επιπτώσεων που επιφέρει η αναπηρία στο σύγχρονο άνθρωπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών κυρό Νικόδημο, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πνευματικός πατέρας των Ελλήνων Κωφών και δραστηριοποιήθηκε, έμαθε την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και άρχισε τη διακονία τους.

Ο κ. Ι. Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ι. Βαρδακαστάνης, θα αναφερθεί στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στην αναγκαιότητα εφαρμογής νέων πολιτικών στο θέμα της αναπηρίας.

Ο Καθηγητής κ. Δαμιανός Ε. Σακάς θα αναλύσει το ρόλο της ιατρικής επιστήμης. Συγκεγκριμένα θα αναφερθεί στην ερευνητική προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Ελλάδα και σε νέες εξελιγμένες μορφές τεχνολογίας που δοκιμάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της αναπηρίας μετά από έγκρισεις των αρμόδιων Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Οργανισμών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...