Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Μία 45μελής ομάδα νέων της ΙΜΔ, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, επισκέφτηκε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πλαίσιο τετραήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη. Ο όμιλος, που αποτελούνταν από Αναγνώστες, Ιερόπαιδες και από στελέχη της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.







Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Αρχιδιακ. π. Αμφιλόχιος Μήλτος εκ μέρους του Τομέα ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων και η κ Κερασία Γούση, Ιατρός, εκ μέρους των ομαδαρχών και στελεχών των κατασκηνώσεων. Μετά από σύντομη προσλαλιά του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Παναγιώτατος ομίλησε στους προσκυνητές συγχαίροντάς τους για την διακονία τους και επαινώντας τον Σεβασμιώτατο για τις ποικίλες ποιμαντικές πρωτοβουλίες του και ειδικά αυτές που αφορούν το χώρο της νεότητος. Τέλος οι καθηγητές παραδοσιακής μουσικής έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Παναγιώτατο με τη συνοδεία πολίτικης λύρας.




Με την επίσκεψη στο Φανάρι ξεκίνησε η προσκυνηματική εξόρμηση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία προσφορά αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης της τοπικής μας Εκκλησίας προς τα στελέχη του νεανικού έργου και τους Αναγνώστες-Ιερόπαιδες.
imd.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...