Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στην Παιδόπολη Αγριάς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: «Εδώ δεν υφίσταται θέμα Δ.Ν.Τ. Εδώ υπάρχει το ταμείο της καρδιάς μας»

Στην Παιδόπολη της Αγριάς βρέθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.). Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η κ. Ευτέρπη Παπανδρέου, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Βόλου, η κ. Ιωάννα Ρεπανά, Δ/ντρια της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Βόλου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τον Αγιασμό στην ανακαινισμένη πτέρυγα του Ιδρύματος ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ήρθα για να διαδηλώσω την αγωνία και την συμπαράστασή μου στον δικό σας κόπο και την προσπάθεια, στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελείτε σε τούτον τον τόπο. Σε μια κρίσιμη εποχή εσείς ξεκινήσατε μόνο με την καρδιά σας και κατορθώσατε να έχετε μια παρουσία που δίνει λύσεις, κρατάει το κουράγιο στους γονείς, δίνει διέξοδο σ’ αυτά τα παιδιά και είμαι βέβαιος ότι, με τη δύναμη που έχετε όλοι σας, θα διασφαλίσετε και το μέλλον αυτών των παιδιών. Είμαι εδώ για να διατρανώσω ότι ιδιαίτερα τούτη την περίοδο, την τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την ενότητά μας και την αλληλεγγύη μας. Αυτή τη στιγμή θα δώσουμε όλοι μαζί μία μάχη, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πρέπει να διατηρήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Εδώ δεν υφίσταται θέμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) Εδώ υπάρχει το ταμείο της καρδιάς μας. Εδώ θα δώσουμε τα πάντα, για να κρατήσουμε την ποιότητα σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις, όπως έχετε κατορθώσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ για να σας υποσχεθώ ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας και είμαι βέβαιος ότι και οι νέες τοπικές αρχές μας, θα συντονίσουν, πλέον, ένα έργο που το έχουμε ανάγκη, γιατί, ίσως, αν λείπει κάτι αυτή τη στιγμή, δεν είναι οι εθελοντές ή οι χορηγοί τόσο, αλλά ο συντονισμός των δυνάμεών μας και η αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών μας. Σ’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να επιμείνουμε και να συνεργαστούμε. Δεν περισσεύει κανείς στον τόπο μας…»

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά του Ιδρύματος προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο έναν αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής, όπου εικονίζεται το Σχολικό λεωφορείο που προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Αγριάς και των παιδιών της Παιδόπολης.
Εκ του Γραφείου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...