Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
500 γρ. κριθαράκι, 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
500 γρ. περίπου φέτες ψαριού κομμένες σε μέτρια κομμάτια χωρίς το κόκκαλο,
150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα ψιλοκομμένα,
40 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ.κρασί λευκό, 1 φύλλο δάφνης.

Για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας
100 γρ. λιαστές ντομάτες συντηρημένες σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένες,
αλάτι-πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, ελάχιστη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσαμικό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ίσα να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρουν χρώμα και γεύση.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σε ένα ταψί.
Σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες με το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι τη ζάχαρη και το ξίδι. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ένα φύλλο δάφνης στο ταψί με το κριθαράκι.
Προσθέτουμε αρχικά 1 1\2 νεροπότηρο νερό βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Κατά διαστήματα ελέγχουμε και αν δούμε ότι το κριθαράκι έχει στεγνώσει προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό.
Στα 10 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να γίνει. Με το που θα βγει από το φούρνο πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό, γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...