Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς

newsdesk Amen.gr

Οι επικεφαλής των δύο συνοίκων δογμάτων της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος των Καθολικών της Σύρου Φραγκίσκος (Παπαμανώλης) επισκέφθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, τα ευαγή Ιδρύματα της Σύρου, στα οποία περιθάλπονται Ορθόδοξοι και ΡΚαθολικοί γέροντες και γερόντισσες, από τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Το οδοιπορικό της αγάπης, όπως το χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, περιέλαβε τα Γηροκομεία της «Παναγίας της Ελπίδας» της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, του Αγίου Παντελεήμονος της Φιλοπτώχου Εταιρείας και του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου. Οι δύο Ιεράρχες, εκτός από τις ευχές τους, πρόσφεραν στους περιθαλπομένους στα παραπάνω Ιδρύματα ευλογίες και παραδοσιακά γλυκίσματα.




Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό αδελφό Φραγκίσκο, που κάναμε σήμερα μαζί αυτή την επίσκεψη στα τρία Ευαγή Ιδρύματα του νησιού μας, που είναι τόποι γαλήνης και ηρεμίας για τους γέροντες, αλλά και το νοσοκομείο μας. Σήμερα, κάνουμε τρείς διαπιστώσεις: Η πρώτη είναι ότι τα τρία αυτά Ιδρύματα περιθάλψεως, αγάπης και προστασίας του γήρατος, τα δύο από τα οποία συντηρούνται και λειτουργούν εξ ολοκλήρου με έξοδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και της ΡΚαθολικής Επισκοπής Σύρου, συντρέχουν την Πολιτεία στην κάλυψη και ανακούφιση αυτών των αναγκών. Η δεύτερη είναι ότι και τα τρία αυτά Ιδρύματα λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας φροντίδα, περιποίηση, αγάπη και στοργή στους γέροντες και τις γερόντισσες. Και η τρίτη είναι ότι πρέπει να τους επισκεπτόμαστε πιο συχνά όλοι μας, ιδιαίτερα, όμως, οι οικογένειές τους, ώστε να αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν μια οικογένεια εδώ στο Ίδρυμα, αλλά και ότι η πραγματική τους οικογένεια είναι κοντά τους και τους σκέπτεται…»



Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Φραγκίσκος (Παπαμανώλης) επεσήμανε: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Συριανούς, με την ευχή όλα να πάνε καλύτερα το νέο έτος. Περισσότερο, όμως, θα ήθελα να απευθύνω και εγώ μια πρόσκληση σε όλους να επισκέπτονται πιο συχνά και να μη ξεχνούν τους ηλικιωμένους, που φιλοξενούνται στα τρία Ησυχαστήρια του νησιού. Πολλοί άνθρωποι, από ανάγκη υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν τους γονείς τους στα Ιδρύματα αυτά. Ωστόσο, δεν πρέπει να τους εγκαταλείπουν, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των εορτών, να τους επισκέπτονται και αν είναι δυνατόν να τους πάρουν και στο σπίτι τους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους, προκειμένου να τα μορφώσουν και να τα φέρουν εκεί που έχουν φτάσει».

Τέλος, και οι δύο Επίσκοποι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το προσωπικό όλων των Ιδρυμάτων, που, όπως δήλωσαν, «δεν ασκεί επάγγελμα, αλλά λειτούργημα, που το κάνουν με μεγάλη αγάπη». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...