Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών της Αιδηψού

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 στις 4 το απόγευμα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού τίμησαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, μέσα από μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση που περιελάμβανε κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά στο πλαίσιο της εορτής, με την αμέριστη βοήθεια του Κατηχητή και Αναγνώστη κ. Ευσταθίου Αναγνώστου, είχαν ετοιμάσει διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές που εκτέθηκαν και επαινέθηκαν από όλους μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ταλέντο και την προθυμία τους σε ό,τι τους ανατίθεται.


Στην όμορφη ατμόσφαιρα προστέθηκε και ο χορός των Ιεροψαλτών του Ιερού μας Ναού ο οποίος έδωσε το στίγμα του στον παλμό των Χριστουγέννων μέσα από την υμνολογία της εορτής. Λίγο πριν το τέλος, επίκαιρα μίλησε ο Αναγνώστης και λαϊκός ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως κ. Ευάγγελος Παπασταμάτης, αναπτύσσοντας το θέμα: «Τα δώρα της κτίσεως στο νεογέννητο Χριστό».


Μετά το πέρας της εορτής, ο Ιερ. Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψίων, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβ. π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος παρέθεσε σε όλους μας μικρή δεξίωση, ευχήθηκε στα παιδιά και τους γονείς με την ευκαιρία του Αγίου Δωδεκαημέρου και τους απένειμε αναμνηστικά δώρα.


Παράλληλα, ο π. Ηλίας, προέτρεψε για πολλοστή φορά τους γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά του Θεού, την Εκκλησία μας, ωθώντας αυτά στις Κατηχητικές συνάξεις που κατά τόπους πραγματοποιούνται.

imchalkidos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...