Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. βούτυρο γάλακτος,
250 γρ. ζάχαρη άχνη,
40 γρ. μπεικιν πάουντερ,
60 γρ. κονιάκ,
2 βανίλιες,
250 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα,
1 κιλό αλεύρι μαλακό και κοσκινισμένο,
λίγο ανθόνερο,
750 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10-15 λεπτά.
Μόλις αφρατέψουν καλά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν λίγο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...