ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη, 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο,
1\4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα,
1\4 του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί,
2 κουταλιές της σούπας μαιντανός (τα φύλλα) ψιλοκομμένος,
12 σαρδέλες φιλεταρισμένες,
αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα σαρδέλας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μία πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα για 1 λεπτό.
Αμέσως ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις γυρίζουμε από την άλλη ανακινώντας το τηγάνι ή χρησιμοποιώντας μία λαβίδα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν λίγα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί αλατο-πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαιντανό.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
Τραβάμε τα σπαγγέτι με τσιμπίδα από την κατσαρόλα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακινούμε το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με ωμό ελαιόλαδο.