Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πειραιώς Σεραφείμ: Άλλο η αγάπη προς όλους και άλλο η εκχώρηση της κληρονομιάς σου (video)

«Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι το πιο στυγνό και το πιο απαίσιο έγκλημα στην ανθρώπινη οικογένεια». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Alter «Όσο υπάρχουν άνθρωποι».
Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, τόνισε ότι οι άνθρωποι έρχονται στη χώρα για μια καλύτερη ζωή και πέφτουν θύματα της απληστίας κάποιων, οι οποίοι του στερούν τα αναγκαία. «Αυτό το θεωρώ ότι είναι εγκληματικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Έκανε λόγο για «άκριτη «πολιτογράφηση αυτών των ομάδων», εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του για μοιραία αλλαγή του Status τόσο της πατρίδας μας, όσο και της Ευρώπης. «Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά» σημείωσε.

Επεσήμανε ότι είναι άλλο πράγμα η αγάπη προς όλους και άλλο πράγμα «να εκχωρείς την πατρίδα σου, τον τρόπο ζωής σου, τις αξίες σου τα ιδεώδη σου και την κληρονομιά των ηρώων και μαρτύρων του γένους σου σε κάποιο μεταναστευτικό ρεύμα που ασφαλώς έχει κάποια πηγή από την οποία κινείται»

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς με αφορμή επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νομική Σχολή Αθηνών, μίλησε για διαστρέβλωση της έννοιας του ασύλου, τονίζοντας πως «το άσυλο, δεν είναι άσυλο κακουργηματικών πράξεων ή παρανόμων ενεργειών ή διεκδικήσεων κοινωνικών. Το άσυλο, είναι άσυλο ιδεών και επιστημονικής, ακαδημαϊκής διαδικασίας».

Τέλος, σε ερώτηση σχετική για το τείχος του Έβρου τόνισε: «Με βρίσκει σύμφωνο οποιαδήποτε νόμιμος και σωστή μέθοδος αποτροπής της παρανόμου εισόδου στη χώρα μας, αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων που αναμένουν να εισέλθουν στον δήθεν τεχνητό παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως»

anagrafes.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...