Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος συναντήθηκε με μαθητές Γυμνασίων

Κοντά σε μαθητές Γυμνασίων της πόλης μας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης μας υποδέχθηκε το πρωί στην Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι, οη Γ' τάξη του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους. Μετά από μιά σύντομη περιήγηση στους χώρους της Μονής, ο Μητροπολίτης μας παρουσίασε στους μαθητές τα λειτουργικά βιβλία που χρησιμοποιούνται μέσα στο Ναό κατά την διάρκεια των ακολουθιών και μίλησε στα παιδιά για την εξάπλωση των μοναστηριών στον κόσμο.

Αργότερα το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης μας δέχθηκε στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο τους μαθητές που αποτελούν την δημοσιογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως. Ο Μητροπολίτης μας παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την εφημερίδα του Γυμνασίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συμβούλεψε τους μαθητές και των δύο Γυμνασίων να μην τους καταβάλλουν οι δυσκολίες της ζωής και να μην τους αγγίζει η λεγόμενη οικονομική κρίση στην Χώρα μας, η οποία, όπως είπε, είναι πρώτα κρίση πνευματική αφού οι σημερινοί Έλληνες έχουν απομακρυνθεί από τις πανανθρώπινες αξίες του Ευαγγελίου. Στο τέλος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και καλή εξέλιξη στην ζωή τους στηριζόμενοι στον Χριστό και στην Εκκλησία Του. Ως δώρο οι μαθητές παρέλαβαν από ένα CD-Mp3 με την όλη την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...