Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Από την επίσκεψη του Μητροπολίτου Βεροίας στο Τιράσπολ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του κρατιδίου

Στο πλαίσιο της πρόσφατης μετάβασης του Σεβασμιωτάτου στην Οδησσό (21-28 ιανουαρίου 2011) πραγματοποιήθηκε ημερήσια επίσκεψη στο Κρατίδιο της Υπερδνειστερίας, όπου ποιμενάρχης
είναι ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας με τον οποίο ο Σεβασμιωτατος συνδέεται φιλικά από πολλών ετών.

Το πρωί της Δευτέρας 24/1 ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του στο Επισκοπείο της πρωτεύουσας της Υπερδνειστερίας Τιράσπολ και αμέσως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον καθεδρικό ναό και το μητροπολιτικό μέγαρο. Ακολούθησαν επισκέψεις σε διάφορες ιερές μονές της επαρχίας του κ. Σάββα, καθώς επίσης στο θεολογικό σεμινάριο, τα στρατιωτικά κοιμητήρια κ.ά.

Το μεσημέρι τον σεβασμιώτατο προσεκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος του Κρατιδίου της Υπερδνειστερίας κ. Ίγκορ Νκολάγιεβιτς Σμυρνώφ και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων, εκκλησιαστικού κυρίως περιεχομένου. Ο κ. Σμυρνωφ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό αναμνηστικό μετάλλιο της ανεξαρτησίας του κρατιδίου ως ενθύμιο της επισκέψεως. Ακολούθησε επίσκεψη στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτου όπου ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του εναπόθεσαν τριαντάφυλλα, σύμφωνα με τοπικό έθιμο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...