Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μποτσουάνας λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πριν το τέλος της Θεία Λειτουργίας ο πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος Λαφτσής ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτου μας και των ενοριτών του Αγίου Νικολάου για την επίσκεψή του και τον παρακάλεσε να παρουσιάσει το έργο της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας θυμιάζει κατά την διάρκεια του Χερουβικού.


Ο Θεοφιλέστατος κ. Γεννάδιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την άδεια που του παρείχε να λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό και αναφερόμενος προς το εκκλησίασμα είπε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά για την διάδοση του Ευαγγελίου και τις υλικές ανάγκες που έχουν για το κτίσιμο νέων Ναών, σχολείων και νοσοκομείων. Αναφερόμενος στην αρτσύστατη Επισκοπή Μποτσουάνας, την νέα του θέση, μίλησε για την πολυπολιτισμικότητα των Ορθοδόξων στο κράτος αυτό της νοτίου Αφρικής καθώς υπό την καθοδήγησή του θα έχει, εκτός από τους ιθαγενείς ορθοδόξους, Έλληνες, Κυπρίους, Σέρβους, Ρώσσους και Ουκρανούς ορθοδόξους χριστιανούς. Αναφέρθηκε επίσης στην ανυπαρξία Ιερών Ναών στην Μποτσουάνα και στην ανάγκη που υπάρχει να κτισθούν νέοι καθώς οι εκεί ορθόδοξοι εξυπηρετούνται σε δανεικούς ναούς των καθολικών και των αγγλικανών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος κατάγεται από την Καβάλα και ανέλαβε την νεοσύστατη Επισκοπή του τον περασμένο Οκτώβριο. Πριν κατείχε τον τίτλο του Επισκόπου Νειλουπόλεως και υπηρετούσε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...