Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίστηκαν οι διαλέξεις στη «Σχολή Γονέων» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας

Με την εισήγηση της ψυχολόγου Αλεξίας Κουρουζίδου, που είχε ως θέμα : «Τι σημαίνει αγαπώ το παιδί μου» συνεχίστηκαν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο πνευματικό κέντρο της ιεράς Μητροπόλεως οι διαλέξεις της Σοχλής Γονέων.
Η εισηγήτρια ξεκίνησε την εισηγησή της λέγοντας: «Πολλοί από εσάς ίσως να αναρωτηθήκατε, όταν ακούσατε τον τίτλο της ομιλίας, «Μα καλά δεν ξέρω τι θα πει αγαπώ το παιδί μου; Πρέπει να πάω κάπου να μου το πούνε;» Ή «Υπάρχει γονέας που δεν αγαπά το παιδί του; Αυτό είναι κάτι έμφυτο. Απλά το νιώθει.» Δεν είναι όμως τόσο απλό το θέμα. Δυστυχώς δεν είναι όλοι έτοιμοι και διατεθειμένοι να γίνουν γονείς, κι αυτό φαίνεται από τις χιλιάδες των περιπτώσεων εγκατάλειψης, παραμέλησης ή κακοποίησης παιδιών στον κόσμο. Εγώ βέβαια ήρθα σήμερα σε μια συγκέντρωση ατόμων που φαίνεται ότι αγαπούν τα παιδιά τους, και θέλουν να είναι υπεύθυνοι και σωστοί γονείς και γι΄ αυτό προσπαθούν να πάρουν όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζονται για να πετύχουν αυτό το σκοπό.» και κατέληξε λέγοντας: «Το έργο των γονέων δεν είναι εύκολο. Αλλά ας θυμούνται ότι με τη Χάρη του Θεού που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τους ανθρώπους, όλα είναι δυνατά.»

Υπενθυμίζουμε ότι οι διαλέξεις της Σχολής Γονέων στη Βέροια γίνονται κάθε Τετάρτη 7μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της ιεράς Μητροπόλεως με ελεύθερη είσοδο για γονείς και μέλλοντες γονείς!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...